Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Prop de 1.500 corredors participaran en la 25a Mitja Marató i la 5k de Riba-roja aquest diumenge


Prop de 1.500 corredors s'han inscrit a un dels esdeveniments esportius més importants de Riba-roja que celebra aquest diumenge, 1 de maig. Es tracta de la XXV edició de la Mitjana Marató, amb 1.045 esportistes participants, i la V edició de la ja prestigiosa 5K, amb 421. 

La volta de la Mitja Marató, el tret d'eixida de la qual es va donar per primera vegada en 1997, és tot un esdeveniment per a la població i per a tots els afeccionats a aquest esport, ja que la crisi sanitària de la Covid-19 va obligar a la seua suspensió durant un any.

Per això, l'Ajuntament de Riba-roja ha volgut celebrar de manera especial aquest 25é aniversari mitjançant la instal·lació d'una 'fan zone' amb carpes i casetes per a activitats dirigides a tots els públics. 

En concret, l'espai comptarà amb un servei de guarderia, animació infantil i activitats juvenils. S'oferirà, així mateix, als participants paella en un entorn amb música, barra de Fadrins i espais de descans en exterior i s'entregarà medalles "finisher" commemoratives d'aquesta edició a tots els corredors de la prova. 

A més, s'ha organitzat una exposició fotogràfica a l'aire lliure signada per Paco Malparaiso, que repassa la història de la Mitja Marató i que estarà situada a l'entorn de la plaça de l'estació (Passatge Pedro Zerolo - Plaza Adolfo Suárez).

Recorreguts

D'altra banda, el traçat de la Mitja Marató tindrà una longitud de 10'65 km sobre el qual els corredors realitzaran dues voltes que, juntament amb el tram d'eixida i meta, completaran els 21'097 km. El recorregut transcorre per nucli urbà i elimina la zona d'horta i el pas per la urbanització de Masia de Traver. 

A més, utilitzarà els trams de carril cicle-per als vianants (llargues rectes) existents en el municipi, generant un estrenyiment de la via especialment en el primer km i en realitzar-se a doble volta tindrà més animació per als corredors perquè les diferents entitats encarregades d'animar l'esdeveniment també actuaran per partida doble. 

Respecte al recorregut de la 5k, com en edicions anteriors, se simultanejarà amb el de la Mitja Marató, compartint circuit fins a passat el km 4 on els corredors giraran a la dreta per C/Major per a buscar la línia de meta.

Des d'ahir dijous, s'està realitzant la recollida anticipada de dorsals a les botigues Decathlon col·laboradores (Aldaia, Sant Antoni, Alfafar i Campanar) i continuarà demà dissabte a la vesprada i el diumenge al matí abans de l'inici de la carrera en el Pavelló Municipal. Les categories de les proves van des d'absoluta, per edats (des de sub 16 fins a Màster 60) i locals i es contempla una categoria per a diversitat funcional.

En totes dues proves, s'atorgaran trofeus als tres primers/as de la categoria absoluta i locals. A la resta de categories (per edats) s'atorgaran medalles als tres primers classificats. Els trofeus es retiraran únicament en la cerimònia de lliurament per al que s'instal·larà un escenari amb podium. 

En la classificació per equips puntuaran els 4 primers atletes arribats a meta, existint classificació masculina i femenina i s'atorgarà trofeu als 3 primers equips



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon