Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El ple de Riba-roja de Túria condemna el colp d’estat del 36 contra la II República, però no penjarà la tricolor

 .



Aquest dissabte se celebrarà un acte d'homenatge a la República junt amb Més Compromís i Podem Riba-roja Pot.
El plenari de Riba-roja de Túria celebrat el 4 d’abril ha aprovat amb els vots a favor dels partits progressistes condemnar el colp d’estat del 18 de juliol del 1936 contra el govern de la II República. 

La moció, presentada conjuntament per l’Esquerra de Riba-roja i Podem Riba-roja Pot demanava també que l’ajuntament organitze, actes commemoratius i divulgatius sobre la II República en el municipi i adreçades a la rehabilitació política i cívica de les víctimes del franquisme. 

En quart lloc, la proposta demanava que el 14 d’abril siga una data per reconèixer i homenatjar els alcaldes i regidors d’aquella etapa i per a reivindicar el dret a la República com a forma de govern.

A petició de l’equip de govern del PSOE,  els promotors han retirat el segón punt de la moció que demanava que el 14 d’abril onejara la tricolor a la façana del consistori, al·legant que hi ha una sentència que prohibeix que onege cap bandera que no siga la del poble, l’espanyola monàrquica i l’europea. En aquest sentit els portaveus miraran de posar la bandera en qualsevol altre lloc del poble o realitzaran alternatives com posar tres teles dels colors de la república representant la bandera republicana. 

El regidor portaveu de l’esquerra (EUPV-ERPV), Jose Manuel Gallardo s’ha mostrat satisfet pel resultat de la votació “aprovar la moció de defensa de la República ens acosta més al poble democràtic que volem tindre” ha declarat el regidor de l’Esquerra. 

La regidora portaveu de Podem Riba-roja Pot, Arantxa Torres ha ressaltat que “En cap lloc d’Europa s’entendria que no es condemnarà un colp d’estat tan violent i que tantes vides va costar”.

A més, aquest dissabte es celebrarà un acte d'homenatge a la República junt amb Més Compromís i Podem Riba-roja Pot.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon