Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil sol.licita de nou a la Generalitat una subvenció de 600.000 euros per a rehabilitar l'Antiga Estació de Dalt

Aquesta infraestructura es troba desafectada de tot ús ferroviari havent-hi sida adquirida per l'ajuntament el 2018, concretant-se en una zona verda d'uns 7.500 m2 oberta a l'ús públic i de l'edifici de l'antiga estació.

Per assumir l'actuació el projecte ha estat presentat a la convocatòria d'ajuts del Pla Conviure del Consell i està valorat en més de mig milió deuros.

El projecte contempla la creació d´una zona infantil i un centre cultural obert a la ciutadania.

L'Ajuntament de Benaguasil ha sol·licitat una subvenció de 599.828,70 € a la Vicepresidència Segona i la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura. Aquesta serà per abordar l'execució de les obres d'adequació, regeneració i rehabilitació urbana de les antigues instal·lacions ferroviàries de RENFE, mitjançant el Pla Conviure.

No és la primera vegada

La memòria que es torna a presentar, persegueix transformar aquesta zona en un espai urbà de trobada dinàmica, que permeta la convivència intergeneracional i fomente la relació social, alhora que contribuïsca a la transició ecològica i lluita contra el canvi climàtic.

D'una banda, es busca la rehabilitació arquitectònica i energètica de l'antic edifici de l'estació ferroviària, per poder-lo destinar a un ús públic polivalent de caràcter sociocultural, i de l'altra es proposa la creació a la zona verda 'una nova àrea infantil i estada dotada amb bancs i elements d'ombra, creant un espai d'ús generalitzat i flexible que permeta la celebració d'esdeveniments lúdics o culturals a l'exterior.

Es tracta del segon any que l'Ajuntament es presenta a la convocatòria d'aquesta ajuda per a la rehabilitació d'edificis i l'adequació de l'entorn construït, en ser denegada l'any passat


.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon