Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un passeig familiar al mirador del Garbí, a la Serra Calderona



El Garbí, una muntanya de 601 metres d'altitud situada a la zona oriental de la Serra Calderona, constitueix un magnífic mirador del litoral, des de Benicàssim fins al cap de Sant Antoni. 

La diversitat geològica, de roques i de sòls, i la disposició de barrancs, puntals i valls fan de la serra un paisatge de grans contrastos, inesgotable i sorprenent. A més,  hi ha una gran diversitat botànica típicament mediterrània que varia en funció del tipus de sòl. Les espècies arbòries estan dominades pel pi blanc, que ha guanyat la partida a altres espècies autòctones com la sureda. Entre els arbustos destaquen el llentiscle, l'arboç, el coscoll, ginebre, la murta i el margalló, única espècie de palmera autòctona de la península Ibèrica. Hi existeixen també més de 175 espècies de plantes i herbes medicinals: romaní, camamil·la, timó, etc.

També hi viuen més de 140 espècies d'aus, tant reproductores com hivernants, entre les quals destaca l'àguila de panxa blanca. Pel que fa a la fauna terrestre, hi predomina el teixó o la geneta. L'esquirol, el rabosot i el javalí també hi són ben presents.

Ruta circular en família

La ruta circular que porta fins al mirador del Garbí és senzilla, ja que té menys de dos quilòmetres i un desnivell quasi inexistent. Per aquesta raó, és molt freqüentada per famílies amb fills, però també per qualsevol persona amant de la naturalesa, dels miradors i de les postes de sol.

S'hi arriba des de Serra (el Camp de Túria) o Torres Torres (el Camp de Morvedre). La carretera CV-310 condueix al port de l'Oronet, on cal desviar-se en direcció a Garbí per la carretera CV-334.

Poc després, hi ha una zona de pàrquing, on comença la ruta a peu per un camí de terra que porta fins al Llosar, el mirador i l'ermita del Garbí. Després de passar per una casa amb reixat, cal seguir les indicacions per travessar la pineda. 

Des del mirador del Garbí es pot veure la mola de Segart, el golf de València i els tallats rogencs de la muntanya. En dies clars es pot veure el Parc Natural de l'Albufera i, de vegades, fins i tot les Illes Columbretes. A més de la vista, és un lloc ideal per gaudir d'una de les postes de sol més boniques del País Valencià. 

De tornada, al costat de l'ermita, hi ha una àrea recreativa amb ombra, on es pot dinar al camp en família.

 


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon