Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

S'aprova el pressupost 2022 de Vilamarxant fins als quasi nou milions d'euros, amb sols els vots en contra del PSPV i Compromis

Els vots a favor dels regidors del Partit Popular i Ciutadans han permés l'aprovació d'aquests comptes, que no han sigut recolzats pels representants del PSPV-PSOE i Compromís.

L'equip de govern, encapçalat per l'alcalde Xavier Jorge, ha explicat que aquests nous comptes aposten decididament per la millora dels serveis a la ciutadania, així com el descens d'impostos.

L'aposta per la millora dels serveis municipals en el nucli urbà, així com en l'extraradi i les àrees industrials servirà per a oferir un millor servei a la ciutadania. Així mateix, el primer edil ha enumerat els diferents impostos que descendiran per a beneficiar a la ciutadania de la localitat del Camp de Túria. La baixada de l'IBI urbà i rústic, així com l'impost sobre els vehicles de tracció mecànica i de la plusvàlua són alguns dels gravàmens que descendeixen de manera important. Encara que les publicacions fetes fins al moment al BOP, no modifiquen el tipus del gravamen i el que fan és aplicar bonificacions a la instal·lació de fotovoltaiques, per un màxim de 3 anys i del 50% del valor de la instal·lació. 

Així mateix, l'impost de vehicles l'introdueix bonificació dels vehicles amb baixes emissions. El govern municipal informa que "Malgrat eixa baixada d'impostos", el pressupost es compensa gràcies a l'increment del nombre d'habitants de Vilamarxant i amb les aportacions estatals al municipi.

D'altra banda, l'equip de govern ha detallat que està previst traure i renovar contractes que han arribat a la seua fi per a continuar oferint els serveis que necessita el municipi. D'aquesta manera, Vilamarxant destinarà rellevants partides per a fomentar la pràctica i difusió d'esports amb molt d'arrelament en la localitat com la pilota valenciana i el ciclisme. La comunicació institucional, la retransmissió en streaming dels principals esdeveniments i accions locals, la posada en marxa del museu i de l'oficina de turisme o l'aposta pel cinema són algunes de les accions previstes per a l'any 2022.

Finalment diu el govern," els nous pressupostos posen l'accent en el foment de la indústria i el teixit comercial amb l'objectiu de generar riquesa entre els veïns de Vilamarxant així com l'impuls de l'emprenedoria i les noves tecnologies".

Per la seua part els socialistes de Vilamarxant, han manifestat no poden donar suport al pressupost, perquè "S'elimina una plaça de policia quan vegem un creixement de la població. També s'elimina la Plaça de tècnic de biblioteca, per poder estar en la xarxa de biblioteques de la Conselleria. Sense ella no podem estar dins".

 D'altra banda, diuen: "també se suprimeix la plaça de tècnic de joventut, tampoc sorprén quan en aquesta legislatura no s'ha fet cap acte destinat a la joventut".Els socialistes posen en qüestió tant la RPT - la plantilla de personal- ara que ja no hi ha restriccions en matèria de personal, un treball que ja està avançat per la legislatura anterior. 

Posen també en qüestió 15.000 € per a comissions bancàries i comissions de demora, aquesta partida s'augmenta en un 83%.. I com a últim apunt, hem vist que aquest pressupost és el més baix en inversions des de fa molt de temps. En Comunicació, diuen, "l'Ajuntament proposa una despesa de més de 140.000 €, però no apareix la informació per a la ciutadania en l'apartat de transparència. Retreuen al govern que  sembla que és més interessant la publicació de tot allò que es fa i que segueixen sense la informació del servei d'aigües potables i saber perquè encara se'ns cobra al rebut per inversió".


 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon