Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja serà el primer municipi valencià a disposar d'una càtedra especialitzada en contractació pública

    La finalitat d'aquest conveni, en el qual el consistori invertirà 70.000€, també és la realització d'activitats de docència, investigació, generació de coneixement, difusió, creació d'esdeveniments, transferència de know-how en l'àmbit de la contractació pública per a xicotetes i mitjanes entitats locals.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat la importància d'aquesta càtedra que "és pionera en l'àmbit de la contractació pública, en favor de la transparència la innovació en els procediments i l'eficiència dels contractes públics, afavorint a les xicotetes i mitjanes empreses locals i a l'economia local".

Entre les activitats de la Càtedra destaquen les de formació, en les quals es buscarà la professionalització i l'especialització; el disseny i impartició de titulacions pròpies i de postgrau on es reflectisca la realitat de la contractació pública PYMEL; les activitats de difusió i transferència del coneixement per a acostar la contractació pública a les pimes locals i la concessió de beques predoctorals i postdoctorals.

Així mateix, es donarà suport a la realització de treballs de fi de grau, màster i tesis doctorals; es crearan premis, concursos i ajudes per a la realització de treballs de recerca, de divulgació i de projectes executats en l'àmbit de les PYMEL; així com conferències, esdeveniments, xarrades, seminaris, congressos, jornades, exposicions; publicacions i articles i promoció de línies de desenvolupament en l'àmbit de coneixement de la càtedra, com per exemple la compra pública d'innovació, entre altres.

La línia d'investigació i actuacions que durà a terme la Càtedra, dirigida per Jaime Pintos, s'emmarquen dins de les línies d'investigació del Grup d'Investigació Contractació Pública estratégica integral pertanyent a l'UDIMA.

Per part seua, UDIMA aportarà una aula virtual per a les activitats relacionades amb comunicacions, publicacions d'esdeveniments i anuncis i una aula física per a a impartició de la formació.

Duració i Comissió de Seguiment
 
La Càtedra té una duració de dos anys, que es podrà prorrogar per períodes anuals si la Universitat i l'Ajuntament així ho decideixen. Per al seu bon funcionament, es constituirà una comissió de seguiment composta per representants de cadascuna de les entitats que col·laboren en aquest conveni.

A més, l'execució del pressupost destinat a la Càtedra es desglossarà de la següent manera: un 30% es dirigirà a activitats de formació; un 20% a divulgació científic-pràctica, manteniment TIC i gestió de la Càtedra; un 5% a publicacions i articles; un 10% a conferències, trobades, xarrades, seminaris i monogràfics; un 20% a esdeveniments i congressos i un 15% del pressupost a activitats de difusió i transferència del coneixement per a acostar la contractació pública a les pimes locals.

D'altra banda, l'Ajuntament de Riba-roja va presentar, recentment, el seu nou pla de contractació pública per a 2022, amb un total de 19 milions d'euros, el doble que l'any passat. Aquest pla redunda en l'increment de l'eficiència i eficàcia en el procediment administratiu, amb l'objectiu de facilitar la participació de les pimes locals.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon