Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana obre la consulta pública prèvia per a elaborar l'ordenança d'accessibilitat universal

La ciutadania pot respondre a una sèrie de qüestions plantejades pel consistori per a la seua futura redacció fins al pròxim 29 d'abril.

L'Ajuntament de l'Eliana ha obert la fase de consulta púbica prèvia a l'elaboració de la futura Ordenança general d'accessibilitat del municipi, amb l'objectiu de donar audiència i demanar aportacions a la ciutadania. El nou text buscarà abordar aspectes universals i més enllà de l'eliminació de les barreres arquitectòniques, incloent problemàtiques com l'accessibilitat sensorial i la cognitiva, en tots els àmbits, entorns i activitats locals.

El període de consulta estarà obert fins al pròxim 29 d'abril i tant la ciutadania com les entitats locals poden respondre a qüestions com: quins són els condicionants a tindre en compte en l'elaboració de l'ordenança?, quins són els continguts, àmbits i matèries als quals hauria de referir-se?, quines necessitats específiques d'accessibilitat haurien d'abordar-se? i quines mesures podrien incloure's per a millorar i reforçar l'accessibilitat al municipi?, a més de suggeriments i observacions que es desitgen formular. Totes les respostes podran ser presentades per registre d'entrada de l'Ajuntament o per correu electrònic dirigit a participacio@leliana.es.

Aquest tràmit, que vindrà seguit d'una fase d'audiència pública de l'esborrany del text i que es debatrà, abans de la seua aprovació, al Consell de Participació Ciutadana, es realitza amb totes les ordenances, reglaments i plans locals, tal com recull la Llei de Procediment Administratiu. A més, per a facilitar el procés el consistori ha habilitat una nova secció a la web lelianaparticipa.es, on es podran consultar els processos normatius en marxa. 

Des de l'àrea de Grans Projectes i Infraestructures, la regidora Marta Andrés ha recordat que l'Eliana vol avançar cap a l'accessibilitat en tots els àmbits, des de l'urbanisme, les infraestructures i l'edificació fins al transport, la informació i comunicació, l'oci i la cultura, el turisme i, fins i tot, l'ocupació. “Per això, anime a veïns i veïnes a participar en aquesta primera fase del procés per a, entre tots, progressar cap a la igualtat d'oportunitats, la no discriminació, la inclusió i la vida independent de les persones amb discapacitat”, ha afirmat.Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :