Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Eliana, Llíria, La Pobla i Benaguasil competint amb 7 municipis més per incrementar el reciclatge de vidre durant les Falles


    

Ecovidrio i els diferents Ajuntaments posen en marxa la campanya "La Plantà del Vidre", una iniciativa per a conscienciar sobre la gestió responsable dels residus d'aquesta mena d'envasos

El guanyador serà el que més punts aconseguisca per incrementar en almenys un 5% la recollida de vidre respecte al mateix període de l'any anterior, i per la difusió que faça de la iniciativa. El premi consisteix en una plantació d'arbres per a la localitat en el qual cada casal faller podrà apadrinar un exemplar.

La iniciativa pretén conscienciar a la ciutadania, i especialment al col·lectiu faller, sobre la importància de separar correctament els residus d'envasos de vidre durant el transcurs de les festes. Per a això, Ecovidrio ha retolat aquest tipus de contenidors pròxims als casals i ha marcat un repte de quilograms d'envasos recollits durant les festes.

L'objectiu és competir, amb altres 7 municipis participants (L'Eliana, La Pobla de Vallbona, Llíria, Benaguasil, Cullera, Gandia, Catarroja, Torrent, Paterna, Sueca i Algemesí), per ser el municipi més reciclador, incrementant, almenys un 5% la recollida de vidre respecte al mateix període de l'any anterior. El premi consisteix en una plantació d'arbres per a la localitat en el qual cada casal faller podrà apadrinar un exemplar.

Així mateix, tots els municipis que superen el repte de reciclatge proposat aconseguiran el guardó verd de Ecovidrio. També hi haurà un premi per a totes les Falles que reciclen, en el seu propi contenidor, 400 kg o més de residus d'envasos de vidre. En aquest últim cas, el premi serà un miniglú amb la imatge de campanya. 

Per a reforçar aquesta iniciativa, educadors ambientals visitaran els dies 16 i 17 de març els casals de la localitat per a informar sobre la importància del reciclatge dels envasos de vidre i els beneficis que reporta al medi ambient i a la societat.

Des del consistori de l'Eliana l'alcalde, Salva Torrent, ha animat als fallers i falleres elianeres a millorar la sostenibilitat de les festes, recordant que aquest 2022 ha sigut declarat per l'ONU Any Internacional del Vidre, un material reciclable al 100% de manera indefinida i que evita el creixement dels abocadors.

Any Internacional del Vidre
L'ONU ha declarat 2022 Any Internacional del Vidre. Este material ha jugat un paper fonamental en el desenvolupament de la humanitat i ha sigut crucial en el funcionament i l'evolució de l'arquitectura, l'automoció, els articles per a la llar i els envasos. Hui és un element essencial en sectors clau com el de l'energia, la biomedicina, l'agricultura, l'electrònica, la informació i les comunicacions, l'òptica o el sector aeroespacial, entre altres. Mereix un esment especial el paper que ha jugat en la batalla contra la pandèmia global de la COVID-19, actuant com a envàs contenidor de les vacunes a conseqüència de les seues característiques de resistència a temperatures extremes i a diferents graus de PH i acidesa. 

Respecte a l'envàs de vidre i en un context d'emergència climàtica i necessitat d'una transició a una economia més circular, és especialment destacable com a material natural, circular i 100% reciclable d'envàs a envàs.

El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat dona suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon