Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Xarxa de Biblioteques de Llíria finalista del segell CCB



El servei local busca ser un espai inclusiu i d'apoderament per a persones amb capacitats diverses


El Consell de Cooperació Bibliotecària (CCB), òrgan col•legiat dependent del Ministeri de Cultura que canalitza la cooperació bibliotecària entre les administracions públiques, ha distingit enguany com a finalista a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Llíria, en la categoria de localitats de més de 10.000 habitants, pel seu projecte "La biblioteca pública, espai inclusiu i d'apoderament per a persones amb capacitats diverses"

Segons ha assenyalat el regidor de l'Àrea de Biblioteques de Llíria, Paco García, "arribar a esta final entre multitud de ciutats espanyoles és important per a la localitat, ja que distingeix a les biblioteques que presenten projectes innovadors ja executats i desenvolupats, que donen visibilitat a estos centres en la societat i que puguen servir com a models de bones pràctiques".

Una de les línies de treball de la Xarxa Municipal de Biblioteques, dins del pla d'acció 2019/21 i que contínua en el període 2022-2025, és la inclusió. 

El projecte reconegut com a finalista es basa en el principi de la funció social de la biblioteca pública, una entitat que actua com a agent anivellador i eina per a llimar desigualtats, especialment entre els col•lectius més vulnerables. Este programa s'emmarca en el context de l'Agenda 2030 que parteix d'un compromís global per a aconseguir un món més just, basat en drets equitatius i inclusius, amb l'imperatiu predominant de no deixar a ningú arrere, abordant les desigualtats com el tret característic més important.

La Xarxa de Biblioteques de Llíria suma este nou reconeixement juntament amb el 1r Premi "Biblioteca Pública i Compromís Social" atorgat per la Fundació Biblioteca Social el 2018, el 1r Premi de "Bones pràctiques de Lectura fàcil" concedit per l'Associació de Lectura Fàcil de Catalunya el 2019, l'Accèssit en la III Edició del Premi REBIUN atorgat per l'Associació CRUE Universitats Espanyoles el 2019, i el Premi en el Concurs de Projectes d'Animació a la Lectura María Moliner de 2020.

Paco García ha volgut felicitar a tot l'equip humà que conforma este servei municipal "per la seua gran labor i la coordinació de projectes que han fet de la Biblioteca de Llíria un centre pioner i d'avantguarda en el sector bibliotecari espanyol". 
  

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon