Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fins a 9 vehicles carregats d'ajuda humanitaria ixen demà des de València a Ucraïna. Ho ha organitzat "El Periodico de Aquí"


 Es tracta de 4 caravanes, 1 càmper i 4 furgonetes parteixen demà des de València en el primer comboi solidari amb Ucraïna 

Segons informa el mateix grup periodístic, el primer comboi humanitari cap a Ucraïna impulsat per "El Periódico de Aquí" ix aquest dimecres a les 10 hores des de la plaça de Manises de València amb roba, medicaments i menjars. 4 caravanes, 1 càmper i 4 furgonetes plenes a vessar componen el primer comboi solidari gràcies a la solidaritat de centenars de persones que estan col·laborant amb els punts de recollida, formats ara com ara per una trentena d'Ajuntaments, comerços locals, associacions i empreses. El comboi el conformen 18 persones per a alternar-se en la conducció, entre ells 3 ucraïnesos, que faran d'intèrprets en arribar a la frontera amb Polònia. En l'eixida estarà el president de la Diputació, Toni Gaspar, i totes aquelles persones, col·lectius i institucions que s'han bolcat amb aquesta causa solidària, així com el cònsol honorífic d'Ucraïna a València, Pablo López i el vicepresident del grup de comunicació, Jesús Molina, qui encapçalarà el comboi solidari.

El Grup El Periódico de Aquí va decidir divendres passat fer un pas avant després de la invasió russa d'Ucraïna i llançar una iniciativa humanitària amb el poble ucraïnés. Un comboi d'autocaravanes i furgonetes amb eixida des de València i destí la frontera amb Ucraïna portarà medicaments i ajuda humanitària als refugiats. Així mateix, portarà famílies a València per a salvar-les de l'infern provocat per la guerra de Rússia i per al seu acolliment, ''pares i fills junts perquè no es produïsca més dolor ni desarrelament familiar'', com ha explicat el vicepresident del grup de comunicació, Jesús Molina, qui encapçalarà aquesta iniciativa. Molina acaba de ser nomenat pel cònsol d'Ucraïna a València, coordinador de desplaçaments dins d'un grup que està creant amb la Generalitat Valenciana. L'acció solidària no es queda en l'eixida de demà dimecres, sinó que es prolongarà en el temps amb més enviaments mentre dure el conflicte bèl·lic, per la qual cosa es continue entregant en cada punt de recollida, s'emportarà a la frontera amb Ucraïna en els pròxims dies i setmanes. Tot això en coordinació amb l'ONG ucraïnesa Plast, que podrà entrar el carregament dins d'Ucraïna i, al mateix temps, farà d'enllaç per a portar a 27 persones per a ser acollides en el si de famílies valencianes.

Diverses administracions valencianes estan estudiant els protocols de recepció, juntament amb el consolat d'Ucraïna a València i organitzacions solidàries. Al comboi amb eixida des de València se sumarà des de Girona (Catalunya) Francesc, de Bowling Panorama, qui ha començat a recol·lectar medicines i roba. Si tens una autocaravana i vols participar en aquest comboi solidari fins a la frontera d'Ucraïna, posa't en contacte (telèfon i mail més a baix). Tot el que es reculla s'emportarà a la Plataforma central logística, MCB-GLS, on es classificaran les mercaderies (Camí Profund de la Rambleta 9-11 4659 Polígon Industrial Verge de la Salut, Xirivella). L'empresa Sanikey Higiene Responsable ha donat multitud de material sanitari, com 3.460 màscares, micos, bates i calces d'un sol ús.

Punts de recollida de material que han confirmat fins al moment:

Cafetal Molly Malone (Avenida Arquitecto Simón 7 bajo, Puerto de Sagunto)

Sede El Periódico de Aquí (Avenida Fausto Caruana 37-despacho 3000, CC l'Epicentre, Puerto de Sagunto)

Sede de Protección Civil de Burjassot, cedida por el Ayuntamiento de l'Horta Nord (Calle Arturo Cervellera, 24)

Ayuntamiento de Castellnovo (Alto Palancia)

Ayuntamiento de Torres Torres (Camp de Morvedre)

Ayuntamiento de Almenara (La Plana Baixa, Castelló)

Ayuntamiento d'Algímia d'Alfara (Camp de Morvedre)

Ayuntamiento de Bugarra (La Serranía)

Ayuntamiento de Calles (La Serranía)

Ayuntamiento de Buñol (La Hoya de Buñol-Chiva)

Ayuntamiento de Quart de les Valls (Camp de Morvedre)

Ayuntamiento de Benavites (Camp de Morvedre). También en Autoservicio Gollart, Farmacia Benavites y Forn Nostra Senyora dels Àngels.

Ayuntamiento de Canet d'En Berenguer (Camp de Morvedre): Acogerán a familias ucranianas, como se han interesado vecinos, confirmado por el alcalde, Pere Antoni

Ayuntamiento de Nàquera (Camp de Túria)

Ayuntamiento de Picanya (l'Horta Sud)

Ayuntamiento de Anna (La Canal de Navarrés) en coordinación con Cáritas

Ayuntamiento de Benissanó (Camp de Túria)

Ayuntamiento de Vallada (La Costera)

Ayuntamiento de Alcàsser (l'Horta Sud)

Ayuntamiento de Gátova (Camp de Túria)

Ayuntamiento de Picassent (l'Horta Sud): edificios municipales

Ayuntamiento de Geldo (Alto Palancia)

Ayuntamiento de Losa del Obispo (La Serranía)

Ayuntamiento de Bétera (Camp de Túria)

Ayuntamiento de Caudiel (Alto Palancia)

El Puig de Santa María, polideportivo (Av. de l'EspoPublicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon