Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Ple de la Mancomunitat Camp de Túria aprova una declaració Institucional de condemna a l'agressió de Rússia a Ucraïna

 En la sessió s'han aprovat diversos plans i acords amb altres entitats

El ple de la Mancomunitat Camp de Túria s'ha reunit en sessió plenària ordinària aquesta mateixa vesprada. Entre altres assumptes, i com és habitual, ha començat el ple amb un minut de silenci per les víctimes de violència de gènere, per les ocasionades per la Covid-19 i per les morts que està provocant la invasió de Rússia a Ucraïna.

Una declaració institucional en els mateixos termes que l'aprovat Federació Valenciana de Municipis i Províncies que condemna l'agressió de Rússia a Ucraïna i que ha sigut donada suport per tots els grups polítics que conformen la Mancomunitat Camp de Túria. Tots els grups polítics de l'ens supramunicipal, més Contingent de La Pobla de Vallbona i Millorem Benaguasil; han acordat condemnar rotundament la invasió russa a Ucraïna, manifestant el seu suport i solidaritat amb la població ucraïnesa, oferint tota l'ajuda i col·laborant des dels ajuntaments de la comarca.

Després d'aquest rigorós minut de silenci, s'han debatut els 12 punts que s'han portat a la sessió. Entre molts altres, s'ha aprovat per unanimitat el Pla Comarcal de Conductes Addictives per a l'any 2022-2025. També s'ha aprovat per unanimitat l'adaptació del conveni de PRISMA a Bétera. 

Turisme, programa de referència a Camp de Túria

En un altre dels punts del dia s'ha portat el Pla de Dinamització i Governança Turística de la Mancomunitat Camp de Túria per a l'any 2022 aprovat amb els vots a favor de PSPV, Compromís, Ciutadans i UpdN i amb l'abstenció del PP.

Es tracta d'un projecte per a donar visibilitat al turisme, al comerç i a les poblacions d'aquesta comarca que tenen molt que mostrar als visitants. Un pla de Dinamització i Governança Turística que compta amb una inversió de 300.000 euros, dos terços dels quals són aportats per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València; mentre que la resta és a càrrec dels municipis que conformen la mancomunitat.

A continuació, s'ha aprovat per unanimitat l'acord de col·laboració amb Dinapsis ciutat sostenible i economia circular-València, Grup Agbar; i les adhesions al Programa Collaborator de la Generalitat Valenciana i a l'Oficina Tècnica Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI). S'ha adonat de les noves incorporacions a l'Acord Territorial d'Ocupació així com dels informes de Període Mitjà de pagament i Llei de Morositat i execució trimestral 3r i 4t trimestre.

També s'ha informat que el pròxim 9 de març es mantindrà la primera reunió per a poder “posar en marxa l'estudi de viabilitat per a la construcció d'un refugi animal a la comarca que s'adapte a les necessitats i a la legislació actual”; ha explicat la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon