Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El ninot digitalitzat i tokenizat per la UPV cremarà en la seu metavers aquest divendres, dia de la cremà


   

   El 'ninot' digitalitzat i tokenitzat per la Universitat Politècnica de València (UPV) a través del projecte Atenea --plataforma de dones, art i tecnologia-- i en col·laboració amb la companyia tecnològica valenciana Metric Salad i la consultora E-placeheritage, cremarà aquest divendres a la nit, dia de la cremà de les falles i últim d'aquestes festes, en el seu propi metavers.

   Així ho han indicat, en un comunicat, des de la institució acadèmica. Aquest 'ninot' es pot veure a través d'un codi QR i que figura en la falla Palleter-Erudit Orellana de València.

   Es tracta de la imatge d'una dona de grandària natural que ha sigut realitzada amb materials reciclats de trages de fallera i dissenys ex profeso del dissenyador Manuel Fernández que han sigut confeccionats pel Gremi de Modistes i Sastres de la Comunitat Valenciana.

   A través d'un codi QR situat en el 'ninot', els visitants de la citada falla poden traslladar-se al seu metavers i aquells que compten amb ulleres de realitat virtual endinsar-se en 3D per a veure aquest ninot i gaudir d'una cremà virtual aquest divendres a la nit. Aquesta proposta cremarà com la resta de falles de la ciutat de València i de poblacions que celebren les Falles.

   La falla a la qual pertany aquest ninot és un projecte artístic-col·laboratiu i multidisciplinari en el qual la sostenibilitat és el fil conductor, han precisat des de la UPV, que ha comentat que està inspirada en l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

   Així mateix, han destacat que aquest monument uneix diferents disciplines i el treball d'artistes tecnòlegs, creadors, artesans i fallers sota el missatge de la sostenibilitat i amb la finalitat de demostrar "que les deixalles, brossa i residus reciclats poden tindre una segona oportunitat".

   A través de la tokenització d'aquest ninot, que també ha sigut possible amb l'ajuda de Lanjaron i Reciclamás, s'ha aconseguit que quede protegit sota un sistema de xifrats algorítmics i tecnologia blockchain.

   La catedràtica de la UPV i directora del programa Atenea, Nuria Lloret, ha explicat que "tokenitzar un ninot de falla que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat significa preservar les festes de les Falles i traslladar-les al futur". Lloret ha subratllat que, "sobretot, a través de la cremà del ninot en el metavers s'aporta un component internacional i d'interactivitat amb la festa".

   El link al vídeo per a veure com cremarà aquest ninot en el metavers de la falla és https://www.youtube.com/watch?v=igwunwtmvtw.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon