Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cultura presenta en la Filmoteca de València el documental ecologista sobre fauna salvatge 'Las estaciones'


- El documental de Jacques Perrin i Jacques Cluzaud es projecta el dissabte 5 i el diumenge 6 de març, a les 18 hores
- Les dues projeccions s'emmarquen dins del cicle mensual 'Menuda Filmo' dedicat el públic infantil



Cultura, a través de l'Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca de València, el dissabte 5 i el diumenge 6 de març, a les 18 hores, el documental francés 'Las estaciones' (2015) de Jacques Perrin i Jacques Cluzaud. Les dues projeccions s'emmarquen dins del cicle mensual 'Menuda Filmo', dedicat el públic infantil.

L'ecologia és la protagonista aquest mes de les sessions de 'Menuda Filmo', en les quals el públic infantil podrà aprendre i gaudir amb el llargmetratge més recent dels veterans cineastes Jacques Perrin i Jacques Cluzaud.

Després de recórrer el món seguint les aus migratòries ('Nómadas del viento', 2001) i de solcar els mars amb les balenes i les mantes gegants ('Oceans', 2009), la parella de cineastes francesos s'aproximen en 'Las estaciones' als animals que poblen els boscos europeus en un conte excepcional que convida a una reflexió ecologista sobre el passat i futur del planeta, i que relata la llarga i tumultuosa història que uneix de manera indissoluble la humanitat amb el regne animal.

En el documental, no sols som testimonis dels seus moments més íntims i de les seues frenètiques persecucions, sinó que acompanyem la fauna salvatge en un viatge en el temps al llarg de 12.000 anys. Tot això, a més, amb l'espectacular posada en escena que caracteritza les pel·lícules de Perrin i Cluzaud.

'Las estaciones' és un viatge a través del temps en què descobrim els paisatges europeus que hem compartit amb animals salvatges des de l'última Edat de Gel. L'hivern durava 80.000 anys quan, en un termini de temps molt curt, va sorgir un bosc immens que va cobrir tot el continent. La nova configuració del planeta va establir el cicle de les estacions, el paisatge va patir una metamorfosi i la flora i fauna van evolucionar.

En un to entre el didàctic i la faula, el documental pretén conscienciar sobre la importància de preservar la biodiversitat i conservar la naturalesa. Amb el suport de la Unió Europea i amb la col·laboració de l'organització ecologista SEU/BirdLife, 'Las estaciones' es va rodar durant dos anys en diferents enclavaments de la Xarxa Natura 2000, la xarxa d'espais protegits i de conservació de la naturalesa a Europa.

L'entrada a les projeccions de 'Menuda Filmo' és gratuïta per a menors de 14 anys. Cada persona podrà traure un màxim de sis entrades. Les entrades es poden adquirir de manera anticipada en taquilla.ivc.gva.es o el mateix dia de la sessió, en taquilla, des de mitja hora abans de l'inici de la projecció. La taquilla es tancarà cinc minuts abans de la projecció.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon