Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Arriba a les llibreries 'El món comença', una "declaració d'amor" a Barcelona inspirada en Toresky


   -

   'El món comença', obra guanyadora del Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira 2021, arriba a les llibreries amb un relat sobre Barcelona i Toresky que ofereix "una declaració d'amor a la ciutat i a la seua història amb la paternitat i el dol de teló de fons".

   Es tracta de la novel·la "més madura" del seu autor, Marià Veloy, que realitza en aquesta ocasió "un exercici d'estil ple de matisos", assegura Edicions Bromera en un comunicat.

   En el carrer Casp de Barcelona es troba Ràdio Barcelona, fundada en 1924. Dins està l'estudi Toresky, dedicat a Josep Torres i Vilata, que es va fer famós gràcies als diàlegs que mantenia amb el Míliu, una veu infantil que reflectia la realitat social de l'època. Tot açò ja ho sap el protagonista d'aquesta novel·la, Pequod, quan arriba a les seues mans una biografia de l'acte i locutor.

   Però en aquell llibre descobrix la peripècia americana de l'artista, com a cantant, transformista i ventríloc. I, a poc a poc, el lector es donar que Pequod --un home jove de la Barcelona actual-- estableix un vincle amb Toresky que té com a punt central l'experiència de la paternitat i de la pèrdua.

IRONIA SUAU

   'El món comença' és un llibre ple de "una ironia suau, a vegades fosca i sempre lluminosa", que parla de la figura de Toresky i de Barcelona, però també de Pequod i de la seua família. En última instància, és una obra "sobre la mirada que es redescobreix a ella mateixa i que es renova amb l'esperança pròpia dels ulls d'un xiquet", assegura l'editorial valenciana.

   Marià Veloy (Barcelona, 1978) és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, encara que fa més d'una dècada que treballa com a editor i escriptor.

   Autor de diverses obres de no ficció i llibres infantils de divulgació, ha publicat novel·les, com 'Contra els homes d'acció' (Més Llibres), i el poemari 'El quadern de l'espia', Premi Mallorca 2020.

   'El món comença', que es va fer amb el Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, és el seu primer títol en Bromera.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon