Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Turisme Riba-roja participa en la revisió de la normativa internacional d'Oficines de Turisme

L'àrea de Turisme i Patrimoni de l'Ajuntament de Riba-roja és membre oficial, a partir de 2022, de la comissió creada per l'Institut Qualitat Turística Espanyola (ICTE) per a realitzar la revisió de la normativa internacional sobre Oficines de Turisme.

Aquesta norma estableix una sèrie de requisits mínims de qualitat per als serveis prestats per les oficines d'informació turístiques amb la finalitat de satisfer les expectatives dels visitants. També garanteix un servei de qualitat amb la finalitat de millorar la competitivitat i gestió de l'organització que l'aplique.

La revisió de la normativa UNE-ISO per a Oficines de Turisme a la qual es procedirà es realitza a causa de la sol·licitud de Xina. La comissió creada està formada per tècnics d'oficines de turisme de tota Espanya, representants d'empreses turístiques i la seua coordinació és a càrrec de l'ICTE i l'Associació Espanyola de Normalització (UNE).

L'Oficina de Turisme de Riba-roja porta 10 anys continus de certificació Q de Qualitat i en 2018 va obtindre la Q de Qualitat per al Museu Visigot de Pla de Nadal i des de 2020, tant el museu com l'oficina posseeixen el segell SAFE TOURISM CERTIFIED, segell impulsat per l'ICTE en la implantació de mesures preventives enfront del COVID-19. Aquesta dilatada experiència en matèria de Qualitat és la que ha determinat la seua inclusió en aquesta comissió.

En aquest sentit, la regidora de Turisme i Patrimoni Històric, Esther Gómez ha indicat que "estem molt satisfets per haver sigut triats per a formar part d'aquest comité internacional. Significa un reconeixement a l'esforç que des de l'Oficina d'Informació Turística de Riba-roja es porta fent des de fa ja més de 10 anys amb la Q de qualitat i, recentment, el segell SAFE concedit per l'ICTE. Crec que podem aportar la nostra experiència i que servisca de referència per a altres destinacions turístiques que vulguen obtindre aquesta certificació".

El funcionament de la comissió s'organitza com un grup de treball per mitjà del qual els participants realitzen les seues aportacions per a millorar la norma internacional. D'aquesta manera, el sector turístic espanyol dona veu en la revisió de la norma UNE-ISO. En la revisió es contempla fer una anàlisi exhaustiva del contingut, objectiu i camp d'aplicació. Es posarà l'accent a adaptar el projecte a l'estàndard futur en matèria de transformació digital i noves tecnologies.

Normalment, en les revisions de normatives internacionals participen organismes de normalització de diversos països. Aquestes entitats estan compostes per experts, que en el cas d'Espanya és l'ICTE i la UNE. Aquesta última és l'únic Organisme de Normalització a Espanya, i consegüentment ha sigut designat pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme davant la Comissió Europea.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon