Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja reduirà el consum energètic en el CEIP Mas d'Escoto implantant el programa 50/50Aquesta iniciativa, finançada per la Diputació de València en el marc del Pla Reacciona i el consistori de la localitat, pretén reduir el consum i la factura energètica en els centres educatius i fomentar l'eficiència energètica i l'ús responsable d'aigua.

Els aspectes més rellevants de la posada en marxa del Programa educatiu 50/50, que abasta el present curs escolar i el pròxim, són la creació d'un equip energètic encarregat de realitzar una diagnosi del consum energètic i d'aigua del col·legi i d'elaborar un pla d'estalvi específic. D'aquesta manera, es duran a terme una sèrie d'accions d'estalvi energètic i bons hàbits en el col·legi, els objectius del qual són conscienciar i impulsar l'educació ambiental.

Així mateix, aquest equip realitzarà un seguiment de les mesures establides i de l'evolució de resultats per a confirmar l'eficàcia. Els estalvis aconseguits en un any es prolonguen cap als següents i es garantirà un benefici a mig-llarg termini per a la comunitat educativa.

Per part seua, el regidor de Sostenibilitat i Transició Ecològica, José Luis Ramos, ha explicat que "en breu posarem en marxa aquest projecte com a pilot en el CEIP Mas d'Escoto, però la idea és replicar-ho en els pròxims anys en tots els altres centres educatius que vulguen sumar-se a aquesta iniciativa".

"A més, aquestes accions- ha continuat Ramos- juntament amb el pla d'estalvi energètic i l'informe final ajudaran a tindre un full de ruta fonamental d'eficiència energètica en la qual sabrem quines són les millors mesures a aplicar, al mateix temps que generarà uns bons hàbits mediambientals".

Durant aquest curs escolar, els treballs que es desenvoluparan en el col·legi tenen com a finalitat la coordinació, seguiment, comunicació i assessorament continu; la realització de sessions formatives que potencien la participació de tota la comunitat educativa i l'elaboració d'un informe energètic final del centre escolar.

Accions formatives

Una de les línies vertebrals del Programa 50/50 són les accions formatives. Aquestes es planificaran de manera prèvia al costat de l'equip energètic del centre i s'adaptaran els continguts a les necessitats reals del col·legi i al públic objectiu. Es dividiran en dos: tallers formatius i sessions formatives.

Els tallers, d'una hora de duració aproximada, versaran sobre temes energètics i s'impartiran dos: "Entendre la factura elèctrica i del gas i contractar només el necessari" i "Conceptes bàsics d'energia en la llar. Reduir el consum. Autoconsum energètic". Podran ser presencials o telemàtics i estan dirigits a tota la comunitat educativa.
Respecte a les sessions formatives i de participació, es realitzaran tres sobre estalvi i eficiència energètica a l'inici de cada trimestre lectiu amb l'equip energètic de l'escola. Entre una sessió i la següent, el professorat i els/les alumnes que formen part de l'equip energètic traslladaran a la resta del centre escolar les conclusions de cadascuna de les sessions formatives i proposaran la realització d'activitats per a aconseguir els objectius d'estalvi.

Aquestes sessions seran interactives i s'estimularà als assistents per a la seua participació. L'objectiu d'aquestes sessions és el de formar a la comunitat educativa per a escometre el Pla d'Acció a posar en marxa en el col·legi per a contribuir a proporcionar energia segura, sostenible, competitiva i assequible en aquest i que servisca d'exemple amb solucions locals als desafiaments energètics i climàtics

A més i com a complement als tallers, es posarà en marxa un canal de comunicació per a membres de la comunitat educativa on poder realitzar consultes sobre els conceptes abordats en els tallers.

Informe energètic final

A la finalització del projecte, s'elaborarà un informe energètic final per al centre educatiu. Aquest document contindrà un històric de consum energètic i el del curs vigent; el càlcul d'estalvi energètic i econòmic, així com de la reducció d'emissions i el seguiment d'accions realitzades en cada fase del procés per a aconseguir els objectius establits a l'inici del programa.

Aquest informe ajudarà el centre educatiu a tindre consciència d'on ve i a on vol anar en matèria d'estalvi i eficiència energètica


.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon