Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja invertirà 1,5 milions d'euros en l'àrea de seguretat mitjançant el Pla Riba-roja Més Segura

D'entre els objectius del PRMS destaca l'aplicació de la innovació, mitjançant la qual s'incremente el nivell professional de la plantilla i es millore el servei al ciutadà per a reduir l'índex de criminalitat entre un 15% i un 30%.

Les mesures a adoptar per a la realització del projecte se centraran en l'enfortiment dels tres pilars bàsics: la col·laboració amb el Ministeri de l'Interior i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, la dotació de mitjans materials, formació i tecnologia i el desenvolupament de processos selectius i de contractació de personal.

Respecte al primer pilar, es duran a terme una sèrie d'accions per a potenciar les convocatòries de les Juntes Locals de Seguretat, les reunions tècniques de treball dels comandaments de la Guàrdia Civil i la Policia Local, la coordinació de la seguretat ciutadana local, la redacció de convenis de col·laboració i intercanvi d'informació de manera periòdica, així com l'accés a les bases de dades estatals.

En relació al segon, es pretén augmentar l'estabilitat de la plantilla mitjançant processos selectius que cobrisquen a curt termini 26 de les 29 places lliures, tant d'agents com comandaments, per a passar de l'actual nòmina de 38 persones a 64, la qual cosa suposa un increment del 68%.

Respecte al tercer, s'incrementaran els mitjans materials com a jupetins antibales, farmacioles i pegats hemoestáticos, material d'intervenció policial, òptica per a vigilància, càmeres unipersonals, etc; l'equipament tecnològic amb l'adquisició del programa informàtic Vinfopol i la creació de la unitat de drons; l'adquisició de vehicles i formació en tecnologia (drons, táser, ús de desfibril·ladors, cinemòmetre, etc) així com en benestar animal (guia caní, protecció animal i medi ambient).

En aquest sentit, el regidor de Seguretat Pública i Policial, José Luis López, ha indicat que "aquest projecte suposa un repte perquè pretén millorar notablement el servei que la policia local de Riba-roja ofereix als ciutadans/as del nostre municipi i la seguretat ciutadana local. La inversió que volem portar avant en l'àrea de Seguretat suposa duplicar la partida del que s'ha invertit fins ara i que, a més, ja havia tingut un increment important en els últims anys".

Desenvolupament del Pla

El Pla Riba-roja Més Segura estarà vigent fins al 31 de desembre de 2023 podent prorrogar-se per a la consecució dels seus objectius. "Es tracta d'un pla flexible que permet la seua modificació i adaptació al llarg del temps per a comprovar l'estat de la seua execució i la marxa de l'emplene dels objectius", ha destacat López.  

La planificació d'actuacions contempla, en primer lloc, la millora de la seguretat local a les urbanitzacions. Per a això, es crearà una Unitat de Proximitat a les urbanitzacions i se li dotarà de recursos al personal policial i a les oficines de policia existents a les urbanitzacions.

Així, podran dur a terme més tasques de vigilància preventiva; controls aleatoris operatius; especial vigilància en els mesos d'hivern i en les zones menys il·luminades; assistència immediata a les víctimes del delicte i requeriments de la població davant conflictes o sofriment d'un fet delictiu; resolució amistosa amb la mediació policial, de conflictes i control d'actes vandàlics i concentracions que pertorben la pau social.

També es pretén millorar la vigilància en els polígons industrials mitjançant l'adquisició i instal·lació de noves càmeres de vigilància de trànsit, de les quals ja 31 es posen en funcionament aquest dijous. La seua funció és, sobretot, per a control dels accessos (entrades i eixides) i, a més, en aquest sistema de vídeo vigilància i control del trànsit ja s'ha invertit entre 2018 i 2021 més de 500.000€.

Fases d'implantació

Durant el primer semestre del present any, s'ha fixat l'objectiu de plantilla amb la incorporació de la totalitat dels efectius policials, immersos en l'actualitat en els processos selectius.

També que durant el primer semestre, es contractarà i adquiriran els subministraments i serveis relatius al programa de vídeo vigilància per al control del trànsit i es deixarà per al segon semestre del present any aquells serveis i subministraments pendents de l'aprovació definitiva del pressupost de 2022.

Per al compliment i execució del PRMS, es constituirà una Comissió Mixta de Seguiment, que es reunirà trimestralment, i una Comissió Tècnica, que es reunirà mensualment, per al seguiment i coordinació permanent.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon