Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja aspira a la neutralitat climàtica en 2050 disminuint al màxim les emissions de CO2


La moció afavorida pel govern de Riba-roja de Túria del PSPV ha comptat amb el suport de Ciudadanos, Compromís i Esquerra Unida, mentre que el Partit Popular i Podemos Riba-roja Pot s'han abstingut i Vox ha votat en contra. Aquest acord confirma l'acord de gener del passat any sobre el "Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia".

L'acord suposa una ampliació dels compromisos que en el seu moment es van redactar en el pacte dels alcaldes per a l'any 2030 a la Unió Europea, com una reducció de les emissions de CO2 en més del 40% a través de mesures d'eficiència energètica i accions relacionades amb la promoció de les energies renovables i la mobilitat urbana sostenible, amb mesures per a adaptar-se al canvi climàtic i un augment en la resiliència enfront del mateix.

Entre els primers compromisos adoptats cal destacar una reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle (GEH) en almenys un 40% fins a l'any 2030, un augment de l'eficiència energètica en un 27% fins al 2030, un augment de la resiliència de la ciutat mitjançant l'adaptació als impactes del canvi climàtic i l'elaboració d'un inventari d'emissions de referència, una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivats del canvi climàtic i un pla d'acció.

Els ajuntaments europeus reunits sota el Pacte de les Alcaldies han iniciat una nova fase amb els nous compromisos per a una Europa "més justa i climàticament neutral", amb mesures per a disminuir la pobresa energètica mitjançant una transició justa, amb eines per a involucrar a la ciutadania, als sectors econòmics i als actors locals en la citada transició.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha assenyalat que aquest pacte "és essencial per a garantir la sostenibilitat del planeta i de tot el nostre entorn, en el qual no sols han de participar les administracions públiques com a impulsores del projecte sinó també la resta dels ciutadans i les empreses privades, ja que només així podrem lluitar tots en la mateixa direcció, cap a un món més just, més solidari i més net ambientalment".Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon