Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Que els habitatges de SAREB es destinen a parc públic d'habitatges! Podem i l'Esquerra de Riba-roja ho proposen al Ple

Amb el principal objectiu que les rendes més baixes puguen tindre accés a habitatges a preu raonable, fins i tot socials. Com les dues formacions diuen, els immobles els hem pagats tots els ciutadans i ciutadanes, formen part de la SAREB (el banc roín) i hui dia fins i tot, compten en el deute públic espanyol.

Els dos grups municipal volen donar suport d'aquesta manera a la PNL presentada per Unidas Podemos en el Congrés, en la qual es sol·licita una investigació a fons per a depurar responsabilitats polítiques sobre la creació i gestió de la Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), més coneguda com el “banc dolent", al mateix temps que reclama posar a la disposició del parc públic tots els habitatges de la societat i destinar els terrenys a la implantació de parcs d'energies renovables.

La història de la SAREB dona raons per a la petició.

La SAREB va ser creada en 2012 amb l'objectiu de comprar part dels actius tòxics i problemàtics que tenia la banca per a “netejar” els seus balanços i eliminar el llast que en ells tenien els actius “improductius”.

Aquesta “estratègia" dissenyada pel ministre d'Economia en el Govern de Rajoy, Luís de Guindos, ha resultat ser una enorme estafa que l'Oficina Estadística Eurostat ha desmuntat i la Unió Europea obliga a Espanya a incorporar a la SAREB dins dels comptes públics, la qual cosa suposa que compute com a deute públic. El ministre d'Economia, Luís de Guindos, assegurava uns mesos després de la creació de la SAREB, que la societat no sols no ens costaria diners als contribuents espanyols, sinó que, al llarg de la seua vida, oferiria una rendibilitat del 15%, doncs bé en l'actualitat aqueix deute ascendeix a 35.000 milions d'euros.

Des de 2021 el deute ha passat a ser públic pel que ja no té sentit que els grans bancs espanyols mantinguen la seua participació  en l'accionariat (excepte BBVA) i les asseguradores  i  per tant consideren que les prop de 140.000 habitatges que acumula la SAREB han de passar a ser públiques i d'aquesta manera ampliar el parc públic d'habitatge i poder garantir el dret a l'habitatge de la població, com per eixemple facilitant als joves l'accés al seu primer habitatge, garantint a aquelles persones que s'han quedat sense habitatge pels desnonaments injustos, a les dones amb fills que han de deixar el seu domicili per agressions o por a aquestes, a les rendes més baixesPublicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon