Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

Obertura del congrés “Llengües i interculturalitat”


La sala d'actes de la Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI ha acollit la inauguració del Congrés de Llengües i Interculturalitat que tindrà lloc del 3 al 8 de febrer de 2022 i que posarà en comú coneixements, idees i experiències en aquest àmbit. A la inauguració han assistit la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat, Pilar Safont; el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano; el regidor d'Educació, Participació Ciutadana i Plurilingüisme de l'Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita; la presidenta d'Acció Cultural de País Valencià, Anna Oliver; el professor i Medalla d'Or de l'UJI Joan Francesc Mira, i la directora de la secció CEFIRE Plurilingüisme, M. José Martínez.

El Congrés de Llengües i Interculturalitat pretén ser un punt d'intercanvi que inclou quatre ponències marc amb dos tallers i una taula redona, bastits sobre tres pilars: comunicar-se en valencià a l'aula, educació per a la integració lingüística, i interculturalitat i convivència.

Durant la inauguració, la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat, Pilar Safont, ha destacat que aquest congrés «esdevé tota una oportunitat d'avançar en els nostres coneixements i de poder créixer en allò que anomenem competència intercultural, en la qual les llengües esdevenen una peça clau de creixement». «En un món cada vegada més interconnectat i en el qual la mobilitat creix progressivament, la competència intercultural és de vital importància», ha afegit.

Organitzat per la Universitat Jaume I (a través del Servei de Llengües i Terminologia de l'UJI i l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat) i Acció Cultural del País Valencià, el congrés compta amb la col·laboració del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat de la Generalitat Valenciana.


dissenyacpv * Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :