Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Obertura del congrés “Llengües i interculturalitat”


La sala d'actes de la Facultat de Ciències de la Salut de l'UJI ha acollit la inauguració del Congrés de Llengües i Interculturalitat que tindrà lloc del 3 al 8 de febrer de 2022 i que posarà en comú coneixements, idees i experiències en aquest àmbit. A la inauguració han assistit la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat, Pilar Safont; el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana, Rubén Trenzano; el regidor d'Educació, Participació Ciutadana i Plurilingüisme de l'Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita; la presidenta d'Acció Cultural de País Valencià, Anna Oliver; el professor i Medalla d'Or de l'UJI Joan Francesc Mira, i la directora de la secció CEFIRE Plurilingüisme, M. José Martínez.

El Congrés de Llengües i Interculturalitat pretén ser un punt d'intercanvi que inclou quatre ponències marc amb dos tallers i una taula redona, bastits sobre tres pilars: comunicar-se en valencià a l'aula, educació per a la integració lingüística, i interculturalitat i convivència.

Durant la inauguració, la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat, Pilar Safont, ha destacat que aquest congrés «esdevé tota una oportunitat d'avançar en els nostres coneixements i de poder créixer en allò que anomenem competència intercultural, en la qual les llengües esdevenen una peça clau de creixement». «En un món cada vegada més interconnectat i en el qual la mobilitat creix progressivament, la competència intercultural és de vital importància», ha afegit.

Organitzat per la Universitat Jaume I (a través del Servei de Llengües i Terminologia de l'UJI i l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat) i Acció Cultural del País Valencià, el congrés compta amb la col·laboració del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al professorat de la Generalitat Valenciana.


dissenyacpv * Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon