Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

'Mans enlaire': 15 grups s'uneixen en un CD recopilatori de cançons per a jugar en valencià


    -

   La unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València presentarà el dissabte 19, a les 12 hores en el pati del Centre Cultural La Beneficència, un CD amb cançons de 15 grups valencians en actiu dedicats a la música per a xiquets.

   El recopilatori 'Mans enlaire' està dirigit per Josep Vicent Frechina, amb una carpeta dissenyada per la il·lustradora gallega amb residència a València Elga Fernández.

   El CD inclou cançons d'Iruixa & Skargots, Ramonets, El Triangulista, Rodamons Teatre, Llum, Xis i Pum, El corral de Pepeta, Trobaversos, Trobadorets, Marcel el Marcià, Àlvar Carpi i Esther Andújar, Canta Canalla, La Factoria de Sons, La POP i Dani Miquel.

   En la presentació actuaran Marcel el Marcià, guanyador d'un premi Carles Santos 2021, i La Factoria de Sons, un dels grups finalistes dels mateixos guardons.

   Amb aquesta iniciativa es pretén donar ferramentes a famílies i educadors perquè puguen jugar en valencià i que els xiquets comproven que aquesta llengua també serveix per a jugar en el pati.

   "Fa falta que el valencià estiga present en el pati i en el carrer, i per açò és necessari ensenyar als xiquets a jugar en la nostra llengua", reivindica la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno.

   Des de fa alguns anys han proliferat en quantitat i en qualitat les formacions musicals valencianes dedicades a la música d'aquest estil. Per tant, Diputació va pensar que era una bona ocasió per a llançar una antologia i difondre-la entre els mitjans de comunicació, les entitats públiques i la població perquè arribe a famílies, centres escolars i biblioteques municipals.

   El projecte ofereix músiques i cantants de tots els gèneres: contes que transporten al grup de 'folk' de la 'nova cançó', cançons tradicionals adaptades a la guaracha, aires de vodevil, 'country' americà (amb aire de cowboy), rumba, poesia infantil musicada, balades 'nova trova', pop barrejat de 'reggae', vals 'grunge', recitativos amb instrumentació i melodies medievals, rock gòtic, rock dur guitarrero o pop 'ska'.

   Normalització Lingüística destina aquest disc als mitjans de difusió i programadors, convidant-los a escoltar aquesta suggeridora selecció. El títol està inspirat en l'animació escènica que solen fer aquests grups musicals: "Mans enlaire! I tota la família a cantar i ballar!"

   Les cançons estaran disponibles en línia en la plataforma Bandcamp i els textos editats en un document PDF descargable des del portal de Diputació a la disposició de la comunitat escolar o altres interessats.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :