Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'oligopoli energètic de les renovables, a debat Huí a La Nau


L'Aula Magna de La Nau acollirà el seminari 'Activisme cultural enfront de la depredació del territori', dilluns 21 a les 18 hores, que centrarà la ponència marc d'Iñaki López, activista cultural i membre del Grup de Mapes MonferoDiNON. A la seua intervenció li seguirà una taula redona composta per persones expertes en diferents àmbits i activistes per la protecció del medi ambient pertanyents a organitzacions i col·lectius valencians: Julio Rodrigo, de la Plataforma Sierra de Chiva; Rosa Mas, de l'Associació Amics del Mas de la Mateba; Julián Soriano, d'Utiel-Requena Sostenible; Carmela Cerdá, de l'Associació Naturalista d'Ayora i La Valle (ANAV); i Luis Alís, de Salvemos Farrajón.

Aquest grup reflexionarà, a través del debat, sobre les conseqüències que està tenint en el territori rural «la ràpida expansió dels macroprojectes d'energies renovables», apunta Raúl Abeledo, moderador del col·loqui. «Veïns i veïnes de tota la geografia espanyola s'estan organitzant en plataformes per a lluitar contra l'oligopoli energètic i alertar de l'impacte mediambiental i dels enormes perjudicis que aquests megaparcs eòlics i fotovoltaics suposen per a les comunitats rurals, la seua economia, la seua salut i la seua forma de vida», alerta així mateix.

Amb aquest motiu, l'Observatori Cultural de la Universitat ha apostat per l'organització de dues activitats acadèmiques, participatives i socials que pretenen «conèixer les claus d'aquest fenomen i continuar creant xarxes de col·laboració ciutadana en defensa del territori».

La inscripció és gratuïta i cal realitzar-la per a assistir al seminari a través d'aquest enllaç. La sessió també es retransmetrà en línia pel Canal YouTube del Centre Cultural La Nau.

Mapes per a la defensa del territori

L'Observatori Cultural reprendrà el tema l'endemà, dimarts 22, amb el taller 'Mapes per a la defensa del territori', que també dirigirà Iñaki López. Se celebrarà a les Aules Seminari de La Nau, de 10 a 13 hores, i la inscripció (5 euros) a través de la web és necessària per a participar-hi.

Serà una sessió de caràcter pràctic que combinarà, explica Raúl Abeledo, «l'estudi del context actual sobre el desplegament de les indústries renovables i les conseqüències negatives per a la salut, el patrimoni ambiental i cultural dels territoris afectats», amb l'aprenentatge pràctic d'eines informàtiques per a la creació de mapes 3D de projectes eòlics, línies d'evacuació i parcs fotovoltaics projectats al País Valencià, «imprescindibles en la lluita dels moviments socials que defensen una transició energètica justa i democràtica».


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon