Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'oligopoli energètic de les renovables, a debat Huí a La Nau


L'Aula Magna de La Nau acollirà el seminari 'Activisme cultural enfront de la depredació del territori', dilluns 21 a les 18 hores, que centrarà la ponència marc d'Iñaki López, activista cultural i membre del Grup de Mapes MonferoDiNON. A la seua intervenció li seguirà una taula redona composta per persones expertes en diferents àmbits i activistes per la protecció del medi ambient pertanyents a organitzacions i col·lectius valencians: Julio Rodrigo, de la Plataforma Sierra de Chiva; Rosa Mas, de l'Associació Amics del Mas de la Mateba; Julián Soriano, d'Utiel-Requena Sostenible; Carmela Cerdá, de l'Associació Naturalista d'Ayora i La Valle (ANAV); i Luis Alís, de Salvemos Farrajón.

Aquest grup reflexionarà, a través del debat, sobre les conseqüències que està tenint en el territori rural «la ràpida expansió dels macroprojectes d'energies renovables», apunta Raúl Abeledo, moderador del col·loqui. «Veïns i veïnes de tota la geografia espanyola s'estan organitzant en plataformes per a lluitar contra l'oligopoli energètic i alertar de l'impacte mediambiental i dels enormes perjudicis que aquests megaparcs eòlics i fotovoltaics suposen per a les comunitats rurals, la seua economia, la seua salut i la seua forma de vida», alerta així mateix.

Amb aquest motiu, l'Observatori Cultural de la Universitat ha apostat per l'organització de dues activitats acadèmiques, participatives i socials que pretenen «conèixer les claus d'aquest fenomen i continuar creant xarxes de col·laboració ciutadana en defensa del territori».

La inscripció és gratuïta i cal realitzar-la per a assistir al seminari a través d'aquest enllaç. La sessió també es retransmetrà en línia pel Canal YouTube del Centre Cultural La Nau.

Mapes per a la defensa del territori

L'Observatori Cultural reprendrà el tema l'endemà, dimarts 22, amb el taller 'Mapes per a la defensa del territori', que també dirigirà Iñaki López. Se celebrarà a les Aules Seminari de La Nau, de 10 a 13 hores, i la inscripció (5 euros) a través de la web és necessària per a participar-hi.

Serà una sessió de caràcter pràctic que combinarà, explica Raúl Abeledo, «l'estudi del context actual sobre el desplegament de les indústries renovables i les conseqüències negatives per a la salut, el patrimoni ambiental i cultural dels territoris afectats», amb l'aprenentatge pràctic d'eines informàtiques per a la creació de mapes 3D de projectes eòlics, línies d'evacuació i parcs fotovoltaics projectats al País Valencià, «imprescindibles en la lluita dels moviments socials que defensen una transició energètica justa i democràtica».


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon