Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua prepara un vocabulari de la Muixeranga


L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) prepara un vocabulari de la Muixeranga, segons ha anunciat el president de la institució, Ramon Ferrer, que ha signat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Algemesí, per a dur a terme actuacions destinades a promoure el coneixement i l'ús del valencià en el municipi.

Segons l'AVL, Ferrer ha anunciat la publicació del vocabulari de la Muixeranga que "iniciarà una nova col·lecció de vocabularis que, a més de les definicions de les paraules, també tindrà fotografies i il·lustracions". "Quan expliques alguna paraula de la Muixeranga és més complicat comprendre-ho si no es veu dibuixat», ha indicat Ferrer, que s'ha mostrat «obert a totes les innovacions", ha detallat el consistori.

Mitjançant el conveni subscrit, l'Ajuntament es compromet a mantindre el nomenclàtor oficial de les vies urbanes; la retolació de les vies públiques i de les dependències municipals, a tindre la web municipal en valencià i a fer també la promoció i difusió de les activitats municipals.

A més, es continuarà garantint la continuïtat de la Agència de Promoció del Valencià; es facilitaran les instal·lacions per a la celebració d'actes organitzats per l'AVL; es continuarà oferint, almenys, la meitat de la programació cultural i de l'oferta formativa municipal en valencià i s'assegurarà que els serveis municipals que tinguen relació directa amb el públic estiguen atesos per funcionaris que compten amb la capacitació lingüística adequada, ha informat el consistori.

Per part seua, l'AVL assessorarà lingüísticament l'Ajuntament i les associacions del municipi mitjançant consulta escrita o telefònica o jornades formatives; designarà un representant en els Premis Literari Ciutat d'Algemesí; incorporarà com a preferent a l'alumnat de col·legis i instituts d'Algemesí en els programes de difusió de la llengua i la literatura; posarà a la disposició del consultori la seua programació cultural pròpia com són les exposicions itinerants del Escriptor de l'Any, presentacions de llibres, o espectacles i proveirà la biblioteca amb les seues publicacions.

Segons l'alcaldessa, Marta Trenzano, "la signatura d'aquest conveni és una bona notícia perquè, l'Ajuntament d'Algemesí i l'AVL podran continuar col·laborant de forma més intensa i coordinada en accions que siguen positives per al poble i que promoguen de manera efectiva el coneixement i l'ús del valencià

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon