Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació posa en marxa el programa Mentoring Rual 2022 assessorant a persones i empreses emprenedores en municipis rurals

La Diputació de València ha posat en marxa el programa Mentoring Rural 2022, que oferix un servei gratuït d'acompanyament i mentorització a persones que vulguen convertir una idea de negoci en un projecte empresarial, així com a empreses de recent creació que busquen consolidar la seua activitat en els territoris rurals de la província de València.

Es tracta d'una iniciativa de la delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació per la qual, experts del Centre Europeu d'Empreses Innovadores CEEI de València, oferixen un servei d'atenció individualitzada per a cobrir les necessitats concretes de cada projecte empresarial, realitzant un seguiment del seu desenvolupament i evolució, i informant-lo de les ajudes i subvencions de les quals puga beneficiar-se.

El servei de Mentoring Rural de la Diputació de València es presta en modalitat en línia, tant per prevenció davant la COVID-19, com per poder donar cobertura a tots els municipis rurals evitant desplaçaments innecessaris.

D'esta manera, projectes emprenedors i empreses reben suport mitjançant metodologies de mentorització innovadores, aplicant la que millor encaixe al desenvolupament del negoci i les seues necessitats de creixement com és el cas de Design thinking o Lean Startup.

El Diputat delegat de desenvolupament rural i polítiques contra la despoblació, Ramiro Rivera, ha destacat que "este tipus de serveis complementa en els territoris rurals l'atenció que les diferents Agències de Desenvolupament Local (ADL) oferixen a persones emprenedores i empreses del seu àmbit d'actuació". En eixe sentit, la Diputació de València impulsa una xarxa d'ADLs en la qual participen més de 170 entitats locals, tant d'entorns rurals com urbans, a les quals s'oferix gratuïtament formació, assessorament i eines telemàtiques de gestió.

En esta primera convocatòria del programa Mentoring Rural 2022 poden presentar-se sol·licituds de tutoria i assessorament fins al pròxim 28 de febrer.

42 iniciatives en 2021

La primera edició del programa Mentoring Rural, que es va dur a terme en el segon semestre de 2021, va rebre un total de 42 iniciatives empresarials en municipis rurals i en risc de despoblació, i es van realitzar 163 consultes al servei, que van suposar més de 600 hores de treball tècnic per al seu tractament, assessorament i seguiment.

La distribució geogràfica de les empreses participants se centra sobretot en municipis de les comarques de la Vall d'Albaida, la Vall d'Ayora-Cofrentes, la Serranía, la Hoya de Buñol, la Canal de Navarrés o l'interior del Camp de Morvedre.

Entre els sectors d'activitat d'estes empreses trobem l'allotjament i l'hostaleria, ramaderia i agricultura, producció agroalimentària (oli, mel), cosmètica natural, plantes medicinals, puericultura, formació, fotografia activitats d'oci, consultoria o artesania, entre altres.

Altres ajudes a emprenedors

Una de les línies essencials del programa Mentoring Rural és informar i facilitar l'accés a persones i empreses emprenedores a ajudes i subvencions que s'estan duent a terme des de diferents administracions.

En eixe sentit –entre altres– cal citar les recentment publicades ajudes de la Generalitat a l'emprenedoria en municipis en risc de despoblació, les oferides pels Grups d'Acció Local (GAL) en el marc de les seues estratègies de desenvolupament participatiu, o altres iniciatives com les ajudes a l'emprenedoria juvenil EMP-POEJ que gestionen en el seu territori entitats com la Mancomunitat de la Ribera Alta a través del seu programa Empoblar




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon