Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

La Diputació posa en marxa el programa Mentoring Rual 2022 assessorant a persones i empreses emprenedores en municipis rurals

La Diputació de València ha posat en marxa el programa Mentoring Rural 2022, que oferix un servei gratuït d'acompanyament i mentorització a persones que vulguen convertir una idea de negoci en un projecte empresarial, així com a empreses de recent creació que busquen consolidar la seua activitat en els territoris rurals de la província de València.

Es tracta d'una iniciativa de la delegació de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació per la qual, experts del Centre Europeu d'Empreses Innovadores CEEI de València, oferixen un servei d'atenció individualitzada per a cobrir les necessitats concretes de cada projecte empresarial, realitzant un seguiment del seu desenvolupament i evolució, i informant-lo de les ajudes i subvencions de les quals puga beneficiar-se.

El servei de Mentoring Rural de la Diputació de València es presta en modalitat en línia, tant per prevenció davant la COVID-19, com per poder donar cobertura a tots els municipis rurals evitant desplaçaments innecessaris.

D'esta manera, projectes emprenedors i empreses reben suport mitjançant metodologies de mentorització innovadores, aplicant la que millor encaixe al desenvolupament del negoci i les seues necessitats de creixement com és el cas de Design thinking o Lean Startup.

El Diputat delegat de desenvolupament rural i polítiques contra la despoblació, Ramiro Rivera, ha destacat que "este tipus de serveis complementa en els territoris rurals l'atenció que les diferents Agències de Desenvolupament Local (ADL) oferixen a persones emprenedores i empreses del seu àmbit d'actuació". En eixe sentit, la Diputació de València impulsa una xarxa d'ADLs en la qual participen més de 170 entitats locals, tant d'entorns rurals com urbans, a les quals s'oferix gratuïtament formació, assessorament i eines telemàtiques de gestió.

En esta primera convocatòria del programa Mentoring Rural 2022 poden presentar-se sol·licituds de tutoria i assessorament fins al pròxim 28 de febrer.

42 iniciatives en 2021

La primera edició del programa Mentoring Rural, que es va dur a terme en el segon semestre de 2021, va rebre un total de 42 iniciatives empresarials en municipis rurals i en risc de despoblació, i es van realitzar 163 consultes al servei, que van suposar més de 600 hores de treball tècnic per al seu tractament, assessorament i seguiment.

La distribució geogràfica de les empreses participants se centra sobretot en municipis de les comarques de la Vall d'Albaida, la Vall d'Ayora-Cofrentes, la Serranía, la Hoya de Buñol, la Canal de Navarrés o l'interior del Camp de Morvedre.

Entre els sectors d'activitat d'estes empreses trobem l'allotjament i l'hostaleria, ramaderia i agricultura, producció agroalimentària (oli, mel), cosmètica natural, plantes medicinals, puericultura, formació, fotografia activitats d'oci, consultoria o artesania, entre altres.

Altres ajudes a emprenedors

Una de les línies essencials del programa Mentoring Rural és informar i facilitar l'accés a persones i empreses emprenedores a ajudes i subvencions que s'estan duent a terme des de diferents administracions.

En eixe sentit –entre altres– cal citar les recentment publicades ajudes de la Generalitat a l'emprenedoria en municipis en risc de despoblació, les oferides pels Grups d'Acció Local (GAL) en el marc de les seues estratègies de desenvolupament participatiu, o altres iniciatives com les ajudes a l'emprenedoria juvenil EMP-POEJ que gestionen en el seu territori entitats com la Mancomunitat de la Ribera Alta a través del seu programa Empoblar
Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :