Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Humans Fest projectarà cinema sobre migració per a "commoure i mobilitzar"

   El certamen es trasllada a juny i organitzarà activitats a l'aire lliure en quatre barris de València

El FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA I DRETS HUMANS «Humans Fest» és una de les principals activitats impulsades per la Fundació per la Justícia.

Iniciat en 2008 i amb 12 edicions realitzades, el festival ha aconseguit un equilibri entre la defensa dels drets humans i la denúncia de les seues vulneracions a tot el món i al mateix temps la realització d'una sèrie d'activitats de contingut social, que acosten la cultura audiovisual tant al públic general com a públics especialment vulnerables.

La XIII edició del Humans Fest, que tindrà lloc al juny del 2022, aprofundirà en aquesta trajectòria i en les aliances ja construïdes per a reforçar els espais d'integració cultural des del coneixement de la realitat i la implicació activa en la societat valenciana.

   El Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València, Humans Fest, centrarà la seua XIII edició, que se celebrarà al juny, en la migració i el refugi des d'una perspectiva antiracista i de gènere.

   Per a açò, portarà una selecció de treballs cinematogràfics i documentals que la ciutadania podrà gaudir en diferents espais de la ciutat. "Aspirem a commoure, indignar i mobilitzar a una audiència el més àmplia i diversa possible", explica el president de Fundació per la Justícia, l'entitat organitzadora, José Mª Tomás y Tío.

   El XIII Humans Fest serà liderat per la periodista Majo Siscar, que en 2022 s'estrena com a directora del festival juntament amb un equip format per les periodistes Cristina Vivó, com a coordinadora de producció, Pilar Almenar, com a coordinadora de sensibilització, i Laura Bellver, com a coordinadora de comunicació. Totes elles aposten decididament per reivindicar el cinema com a ferramenta d'incidència, denúncia i debat.

   "Europa vulnera sistemàticament els drets humans en les seues polítiques migratòries. En les fronteres, en els CIEs, en una indústria de control que mata. Només intentant arribar a Espanya, en 2021, van morir cada dia 12 persones. Això són més de 4.000 en un any. No podem seguir mirant a un altre costat", subratlla Majo Siscar.

   "EIXIRÀ Al CARRER" AL JUNY

   Entre les novetats de l'Humans Fest en la seua XIII edició destaca un canvi en el calendari, ja que enguany se celebrarà del 9 al 18 de juny. La nova data ha propiciat que el festival done un salt, organitzant projeccions en places i seus públiques de quatre barris de València que destaquen per la seua interculturalitat: Rascanya (Orriols-Torrefiel), El Cabanyal, Patraix i Natzaret.

   Aquests se sumaran, per tant, a les projeccions habituals en el centre de la ciutat i a les activitats paral·leles, com a diferents tallers amb joves i amb persones de col·lectius en situació d'exclusió. A més, totes les pel·lícules aniran acompanyades de taules de debat tant amb veus expertes en cinema com amb activistes pels drets de les persones migrants i racialitzades.

   Per la seua banda, les bases d'inscripció per a participar en la secció oficial del XIII Humans Fest es poden consultar en la web www.humansfest.com/bases-2022/ i en la plataforma especialitzada Festhome. El termini romandrà obert durant dos mesos, és a dir, fins al 22 d'abril a les 23:59 hores.

   En 2022 es distingeixen cinc categories: Premis Humans Fic, als Millors Llargmetratges i Curtmetratges Internacionals de Ficció; Premis Humans Doc, als millors Llargmetratges i Curtmetratges Documentals; Premi Acollida, al millor curtmetratge valencià de drets humans; i Premi 1 minut, 1 frontera, a micrometratges. Així mateix, es concedirà un premi honorífic a una persona destacada per la seua trajectòria en la defensa dels drets humans des del món audiovisual.

   En total, se seleccionaran una trentena de pel·lícules entre llargmetratges i curtmetratges. D'acord amb les bases, seran treballs que s'allunyen del "paradigma securitari dominant" per a mostrar "la complexitat de la migració, des de les causes fins a les conseqüències", prioritzant "noves narratives" i "una mirada empoderadora de les persones migradas que s'allunye de la victimització i incloga una perspectiva interseccional".

RENOVACIÓ I ESSÈNCIA

   Amb tot, Humans Fest "es renova en 2022 sense perdre l'essència" que li ha caracteritzat des del seu inici en 2008, la qual cosa també queda reflectit en el nou logo que estrena en aquesta XIII edició i que ha creat el dissenyador valencià Ausiàs Tortosa.

   El festival se celebra enguany gràcies a les aportacions de, de moment, Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació; Ajuntament de València; Institut Valencià de Cultura; Caixa Popular i Diputació de València. També compta amb la col·laboració d'À Punt i d'EMT.

   Majo Siscar confia a reforçar la marca València, ciutat refugi: "Mentre les administracions internacionals reforcen la perspectiva de l'Europa fortalesa, València s'ha mostrat en els últims anys com una ciutat oberta, posicionant-se com a ciutat refugi per a defensors i defensores dels drets humans procedents de tot arreu del món", conclou.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon