Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Partit Popular de Benaguasil fa balanç i preveu arribar al 80% dels seus compromisos electorals al mes de maig

L'autobalanç del Govern Municipal que encapçala Ximo Segarra preveu arribar a maig de 2022 amb el 80% dels seus compromisos electorals amb la ciutadania complits.

En els pròxims mesos es posaran en marxa iniciatives municipals com el Projecte d'Intercanvi juvenil a través de Fons Europeus, el calendari d'ensinistrament caní gratuït en matèria de Benestar Animal, millores en l'entorn urbà, la posada en marxa d'un Pla Local de Seguretat i la licitació per a la millora del manteniment en zones verdes de la localitat.

Al maig de 2022 es compliran tres anys de legislatura dels quals dues, immersos en la pandèmia del COVID-19

Des del Govern Municipal liderat pel acalde i diputat provincial Ximo Segarra, assenyalen que intensificaran els seus esforços per a intentar malgrat la pandèmia, arribar al màxim grau de compliment dels seus compromisos amb la ciutadania.

Les persones i la qualitat de vida, les prioritats del Govern Municipal

Al llarg d'aquesta legislatura ja s'han posat en marxa la majoria de compromisos que van ser adquirits amb la ciutadania per al període 2019-2023.

La millora de la seguretat a través de drons o la instal·lació de càmeres de vídeo vigilància es completarà amb la posada en marxa d'un Pla Local de Seguretat que harmonitzarà les accions amb un increment d'equips de vídeo vigilància, controls policials i campanyes de conscienciació ciutadana en matèria de civisme, ús de petards, ús de patinets elèctrics i tinença d'animals potencialment perillosos.

En matèria agrícola, s'han dut a terme des del principi de la legislatura, actuacions de repavimentació i manteniment de camins rurals i està prevista la inversió de 100.000€ en el Camí dels Cuartons en els pròxims mesos. També s'ha posat en funcionament un nou servei integral de manteniment de camins rurals i en el ple ordinari de febrer es va donar llum verda a la posada en marxa d'ajudes econòmiques per a les explotacions agrícoles. A totes aquestes accions, es preveu la col·laboració públic/privada a través de la signatura d'un conveni perquè els agricultors i agricultores de Benaguasil facen ús d'una bàscula situada en el Polígon de la Pila.

La sostenibilitat és una altra de les grans apostes del Govern Municipal de Benaguasil. Des de 2019 s'ha elaborat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, s'han dut a terme campanyes de sensibilització i conscienciació en matèria de Responsabilitat Social. Benaguasil ha incorporat també dues estacions amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i s'ha posat en funcionament un Pàrquing Públic Comercial al Carrer Palau a la qual està prevista la incorporació d'una nova zona d'aparcament públic al Carrer la Basseta.

Els Tallers d'Ocupació, la implantació de noves empreses en municipi i la captació d'inversions per a Benaguasil, són aspectes als quals no renuncia el Govern Municipal encara que la situació nacional siga complicada.

Per a l'equip de Ximo Segarra “tenim uns compromisos sòlids amb la ciutadania i tot aquell que vulga invertir a Benaguasil sempre tindrà en nosaltres un aliat per a aconseguir la creació de llocs de treball i el creixement del nostre municipi”. 

Pel que fa a l'esport, la inversió municipal ha superat els 200.000€ en 2021 amb la renovació del camp de futbol 7, la reforma de les pistes de tennis, pàdel, la creació de dependències per als clubs i millora de l'accessibilitat per al Complex Esportiu Municipal. Durant 2022 l'àrea d'esport té prevista actuar en una nova fase que permeta accions com la renovació vestuaris piscina d'estiu, actuació en el frontó municipal, pistes de tennis, pàdel, zona multiesportiva i millora de l'eficiència energètica.

La creació del Espai de la Dona ha suposat un suport per a les associacions que treballen en pro de la Igualtat del municipi amb la posada en marxa d'unes instal·lacions de més de 180m2 destinats integralment per a les dones de Benaguasil. Al llarg de 2021, s'han posat en marxa programes municipals com Ment Sana de xarrades col·loqui en matèria de salut mental o la formació contra violència de gènere perquè les associacions locals sàpien donar resposta precisa davant aquestes situacions.

Des del Departament de Benestar Social es preveu en 2022 la posada en funcionament de l'Equip Base que permetrà donar una major i millor atenció a col·lectius com la infància, persones dependents i persones en risc d'exclusió social.

Finalment, la Joventut, el Turisme i la Cultura són unes altres de les grans apostes del Govern Municipal amb la posada en marxa d'un calendari d'activitats destinada a la població infantil i juvenil els caps de setmana. Una vegada finalitze la vacunació massiva, el Casal de la Joventut recuperarà el seu horari d'obertura i ampliarà el mateix amb zona d'ordinadors, consoles i jocs en equip. En matèria de promoció turística, està prevista l'ampliació de la Ruta de les Poesies, la presentació de la nova web turística així com intensificar la promoció de les rutes saludables i de les festes tradicions de Benaguasil com les nostres Falles, Festes d'Interés Turístic Provincial.

Per al govern de Ximo Segarra és fonamental ser presents a Europa i per això s'ha creat l'Oficina de Projectes Europeus que ja ha aconseguit l'obtenció de cinc projectes europeus i que treballa intensament per a la captació de Fons Next posats en marxa per la Unió Europea conseqüència a la crisi del COVID-19.

L'alcalde Ximo Segarra fa un balanç positiu malgrat els difícils temps de gestió pública, “aquesta legislatura està marcada per la pandèmia del COVID-19 i poder arribar al maig de 2022 amb el 80% dels nostres compromisos electorals amb la ciutadania complits és fruit de l'intens treball de tot l'equip municipal i de tota la plantilla de l'Ajuntament de Benaguasil. La nostra intenció és continuar construint un municipi de qualitat de vida anteposant sempre a les persones per damunt de les idees”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon