Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja rehabilitarà la Casa de l'Advocat com a seu museística i arxiu històric de la ciutat

Per a això, el consistori destinarà una inversió de 500.000€, dels quals el 80% els aporta la Generalitat, a través d'una subvenció emmarcada dins del Pla Conviure 2021, i la resta amb aportació municipal. L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha destacat "la rehabilitació d'aquest immoble segueix la línia de la nostra política de recuperació dels edificis, propietat municipal, per a dotar-los d'un ús cultura o social per a la ciutadania, com ja el vam fer amb la rehabilitació de la torre i part de l'antiga muralla àrab, completant el conjunt patrimonial del centre històric". En aquest cas- afig – "es convertirà en Centre d'Investigació Històrica "Comtes de Revillagigedo".

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va digitalitzar en 2018 els prop de 800 anys d'història local continguts en les més de vint caixes que el Comte de Revillagigedo va cedir al municipi amb la finalitat de posar a l'abast dels ciutadans tot allò que ajude a comprendre i analitzar els orígens del municipi.

El material cedit pel comte està format per material d'allò més divers com per exemple cartes, censos i documents de tot tipus que serviran per a conformar un conjunt patrimonial que es remunta al voltant dels segles XIII fins als nostres dies, que es custodiaran ara en format microfilmat per a evitar la deterioració del pas dels anys en el mateix arxiu municipal de Riba-roja.

El Centre d'Investigació Històrica "Comtes de Revillagigedo" estarà englobat en la secció històrica de l'arxiu municipal i tindrà els seus propis estatuts que regiran el seu funcionament correcte i que establirà els aspectes essencials, amb una entitat pròpia i diferenciada d'altres unitats de l'esmentada secció, amb la qual cosa passarà a ser un dels fons històrics més importants del Camp de Túria.

Recuperació en diverses fases

L'avantprojecte global de les obres de recuperació de tot l'edifici divideix el procés de restauració en tres fases i coincideix, aproximadament, cada fase amb el condicionament de cadascuna de les plantes: baixa, primera i segona.

Els treballs inclosos en la primera i segona fase d'aquest procés de restauració inclouen el condicionament de la planta baixa, el pati interior i la planta primera, la reconstrucció de l'ala nord i l'ala sud, i el reforç estructural dels forjats.

El termini estimat per a l'execució de les obres és de huit mesos. La previsió contempla la redacció del projecte i licitació d'obres durant aquest any i l'inici de les obres en el tercer trimestre de 2022 amb l'objectiu de la seua finalització a mitjan 2023.

Entorn d'especial valor

La Casa de l'Advocat es troba en un entorn d'especial valor patrimonial i cultural vinculat a la història i identitat de Riba-roja de Túria. Es tracta doncs d'una edificació el valor de la qual s'entén contextualitzat en el conjunt en el qual se situa, si bé els seus elements constructius tenen un valor reconegut, el mal estat de molts dels elements i la manipulació que han patit molts d'ells poden necessitar d'una intervenció de restauració amb substitució.

La Casa de l'Advocat va ser construïda entre finals del segle XVIII i el segle XIX i respon a una tipologia de "casa de poble senyorial". Per la seua tipologia, la Casa de l'Advocat probablement data del segle XIX, moment en què les famílies de bon poder adquisitiu de la població van començar a construir-se aquest tipus d'habitatges familiars en el barri antic de Riba-roja de Túria. No es té constància d'en quin moment va deixar de tindre ús residencial, però es conserven dades de les últimes intervencions de modificació i transformació de l'habitatge en el que es conserva hui dia

.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon