Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja inicia l'elaboració del PUAM (Pla Urbà d'Actuació Municipal)


br /> La finalitat és incorporar les prioritats i actuacions futures respecte a obres i serveis en l'agenda urbana municipal potencialment finançables, a través dels plans d'inversió de la Diputació de València o de les convocatòries d'ajudes i línies de finançament autonòmiques, nacionals o europees.

Tot això, servirà per a avançar en el disseny de municipis més habitables, justos, inclusius, saludables, intel·ligents i sostenibles, que són en definitiva els grans objectius de la planificació estratègica urbana de la Unió Europea per a la dècada 20-30.

L'objectiu fonamental del PUAM és facilitar el disseny d'un full de ruta d'actuacions en l'àmbit municipal, participat amb la ciutadania i els agents socials, que permeta integrar les prioritats futures en l'agenda urbana municipal per a fer del municipi un àmbit de convivència amable, acollidor i saludable.

Aquest pla contindrà actuacions de caràcter general, recollits en altres documents o plans municipals ja redactats com el PGOU, el Pla Estratègic participat de Riba-roja de Túria (2017-2025), el PMUS o el PACES i altres, més específiques, especialment relacionades amb l'àmbit urbanístic i d'obra pública que afecten les diferents àrees municipals, Esports, Medi Ambient, Serveis Socials, Educació, etc.

Per a la seua redacció s'articularà un procés participatiu que requerirà el suport actiu de la ciutadania, parts interessades i agents clau del municipi, que serà clau en l'anàlisi del conjunt dels problemes, la identificació d'objectius i metes, i el disseny del Pla les mesures proposades del qual siguen àmpliament acceptades per tota la ciutadania.

Aquesta participació s'articularà a través de grups de treball i enquestes a la ciutadania , així com als tècnics/ques municipals i al govern municipal . Des de l'ajuntament s'ha habilitat una web per a facilitar la participació de la ciutadania: http://puamribaroja.participacion-publica.com/

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha assegurat "aquest document marc, necessari per a l'execució de les Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València, definirà les prioritats i necessitats, en matèria d'obres i serveis en el nostre municipi per als pròxims deu anys, sempre des de la perspectiva de millora del benestar i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes "



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon