Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Reconeixement del Col·legi d'Advocats a l'Ajuntament de Llíria per la seua col·laboració en el servei de mediació




Esta oficina atén conflictes veïnals, familiars i hipotecaris


Amb motiu del Dia Europeu de la Mediació que se celebra hui, 21 de gener, l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València (ICAV) va celebrar ahir un acte en el qual va fer un reconeixement als jutjats i entitats que han demostrat la seua confiança en este mètode de resolució de conflictes.

L'Ajuntament de Llíria va rebre una d'estes distincions pel treball de col·laboració del departament de Serveis Socials en este servei de mediació veïnal, familiar i hipotecària que presta des de l'any 2016 amb el suport de l'ICAV i la Diputació de València. 

La regidora de Polítiques Inclusives, Consuelo Morató, que va recollir en nom del consistori este reconeixement, va voler agrair "esta distinció que demostra que la col·laboració entre diferents entitats ens permet millorar la vida de la ciutadania, i en este cas a través de la mediació que ajuda a resoldre pacíficament conflictes comunitaris d'una forma dialogada i totalment gratuïta".

Este servei, que es presta a través de professionals de la mediació de l'ICAV, atén, conflictes i dificultats que sorgeixen en l'àmbit de les relacions familiars com a divorcis, ruptures de parella, règim de visites, problemes amb el compliment de pensions alimentàries, discrepàncies en la cura i educació de les persones menors, etc. 

També ajuda en problemes veïnals o comunitaris, com a discussions entre el veïnatge per molèsties provocades per sorolls, olors, animals domèstics, diferències en les actuacions en els espais comuns de les finques, així com conflictes de convivència per qüestions culturals o religioses, problemes de bogues, etc.

Igualment, ofereix el servei d'intermediació hipotecària que té com a finalitat ajudar a persones i famílies sense recursos que tenen dificultats per a fer front als pagaments de préstecs hipotecaris i poden trobar-se en risc de perdre el seu habitatge habitual. El professional mediador duu a terme gestions amb bancs o entitats financeres per a aconseguir acords que permeten a la persona afectada millorar la seua situació i evitar el desnonament.

Finalment, media en conflictes que puguen aparéixer en les relacions i tràmits entre la ciutadania i les administracions públiques, amb la finalitat de resoldre sense necessitat de judicialitzar determinades situacions.

El servei de mediació a Llíria es presta els dimecres i dijous de 10.00 a 13.00 hores al centre Multiusos. Cal sol·licitar cita prèvia telefonant al 962792224.

Augment de casos relacionats amb la pandèmia
Com es va exposar en l'acte del Col·legi d'Advocats de València, malgrat les dificultats durant 2021 per la persistència de les restriccions derivades de la COVID-19, el Centre de Mediació de l'ICAV, CMICAV, ha augmentat el nombre de casos atesos en este any passat.

Això es deu en part també al creixement en assumptes relacionats amb temes derivats de situacions conseqüència de la crisi sanitària. Com a exemple, les sol·licituds d'intermediació hipotecària tant en matèria d'impagament de préstec hipotecari com de renda de lloguer per les conseqüències econòmiques negatives de la COVID-19, que impedien a moltes famílies afectades per la crisi econòmica atendre el pagament del seu préstec o de la seua renda de lloguer. 

Així mateix, també s'han atés nombroses sol·licituds motivades per mediacions familiars pel règim de visites dels menors i els intercanvis de domicili en estes circumstàncies o, els més recents, per la diferència de criteri a l'hora de decidir sobre la vacunació dels fills i filles. 
 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon