Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

PODEM i L'ESQUERRA de Riba-roja demanen al Ple que done suport a la derogació de la Llei Mordassa

PODEM RIBA-ROJA i L'ESQUERRA DE RIBA-ROJA han presentat una moció  per a debatre en el Ple de l'Ajuntament amb l'objectiu que el consistori done suport a una reforma de la Llei Mordassa de manera que s'establisquen els canvis jurídics perquè  protegisca la seguretat de la ciutadania i garantisca el lliure exercici de drets i llibertats, com correspon a una democràcia avançada.

Les organitzacions de Drets Humans internacionals demanen la seua derogació

Des de la implantació de la Llei Mordassa pel PP  han sigut nombroses les organitzacions i institucions que treballen per a preservar els Drets Humans que ha assenyalat la norma com una notable reculada en matèria de drets i llibertats civils. Quant als efectes que ha tingut, segons dades del Ministeri de l'Interior, el compte de resultats de la Llei Mordassa en els sis anys que porta en vigor mostra que s'han practicat més de 1,3 milions de sancions, la qual cosa es tradueix en una quantitat total superior als 800 milions d'euros.

En la proposta i després de recordar l'origen repressiu de la Llei Mordassa creada pel PP just quan els carrers s'omplien de  manifestacions contra les retallades en educació sanitat i serveis socials i naixia el 15-M, demanen al consistori que es dirigisca al Govern  de l'Estat per a que es facen els canvis necessaris en la llei,  acceptant les recomanacions dels organismes europeus i internacionals que defensen els Drets Humans per  "adequar les actuacions policials a les indicacions, criteris i prevencions recomanades pel Consell d'Europa, la Comissió Europea i altres organitzacions internacionals, de tal forma que les relacions entre agents de l'autoritat i ciutadania es regisquen pels principis de confiança, servei públic, seguretat jurídica i interdicció de l'arbitrarietat".

Els dos grups recorden el temps que porten intentant la modificació:

 "Unidas Podemos porta des de l'any 2016 impulsat en el Congrés la modificació d'aquesta llei, per a establir un marc legal en el qual la salvaguarda de la seguretat ciutadana siga entesa com el ple gaudi dels drets fonamentals i de les llibertats públiques per la ciutadania i garantir l'exercici dels drets fonamentals a la intimitat, llibertat d'expressió, informació, reunió i manifestació, introduint en la norma els canvis necessaris per a acabar amb els articles que dissuadeixen d'aqueix ple exercici per part de la ciutadania i col·lectius específics, com el dels periodistes i informadors.

Així, es pretén que no se sancione el mer exercici pacífic del dret de reunió ni l'enregistrament d'imatges dels agents de la policia i assegurar que l'actuació de la policia es guiarà en tot moment per un enfocament de drets humans d'acord amb els estàndards internacionals sobre l'ús de la força i la utilització de material antidisturbis, amb vista a utilitzar sempre els mitjans menys lesius per a les persones i evitant aquells que causen lesions irreparables, com les pilotes de goma".

Apunten a les sancions arbitraries con a element repressiu i desmobilitzador

"Un altre dels canvis s'orienta a reduir el nombre de sancions establides en la norma, eliminant aquelles que són arbitràries o busquen reprimir l'exercici de drets fonamentals i minorant aquelles que actualment resulten desproporcionades, com les relatives al consum de cànnabis. A més es treballa per a reduir la quantia de la sancions, establint criteris clars a l'hora de reduir l'import de les sancions en funció de la capacitat de pagament de les persones afectades, de tal forma que paguen més qui més tenen".

 I acaben fent la petició al consistori de Riba-roja de Túria a donar suport a la seua proposta:

"En aquest context, Podem Riba-roja i L'Esquerra de Riba-roja ha presentat aquesta moció per a apel·lar al Govern central perquè impulse el compliment de les recomanacions realitzades pel Consell d'Europa, la Comissió Europea i altres organitzacions internacionals respecte a l'adequació de la legislació de seguretat ciutadana als estàndards avançats de qualitat democràtica, així com a introduir en la Llei les modificacions necessàries per a corregir els supòsits d'inconstitucionalitat indicats pel Tribunal Constitucional".

"Així mateix, s'emplaça al consistori a donar suport a la ràpida tramitació parlamentària de la reforma de la llei mordassa i insta a reprovar la instrumentalització que, per part de sectors contraris a les recomanacions de les institucions europees, s'està realitzant en contra de la modificació de l'actual llei de seguretat ciutadana, tractant de trencar la necessària neutralitat dels cossos policials que precisa un Estat de dret democràtic"Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :