Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comunitat de Regants de Llíria rebrà de la Generalitat 3,8 milions € per a la modernització dels seus regadius


L'alcalde Joanma Miguel i la regidora d'Agricultura Consuelo Morató han assistit a la signatura del conveni al Palau


El president de la Societat Estatal d'Infraestructures Agràries (SEIASA) i els presidents de les comunitats de regants de Llíria, Séquia Reial del Xúquer i Vall d'Uixó, han signat hui, al Palu de la Generalitat, els convenis de col•laboració per a la modernització del regadiu d'estes entitats amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit este acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde Joanma Miguel i la regidora d'Agricultura, Consuelo Morató, per a donar el seu suport a estos importants projectes que beneficiaran al camp de Llíria. 

La Comunitat de Regants de Llíria rebrà un total de 3,8 milions euros a través d'un acord que s'inclou en la fase I del pla per a la millora de l'eficiència i sostenibilitat en regadius i que contempla destinar un total de 55,9 milions d'euros a la modernització de 32.454 hectàrees de regadius sostenibles en la Comunitat Valenciana. 

Les inversions del pla tenen un caràcter públic-privat, per la qual cosa l'aportació pública serà d'un màxim del 80% del cost de les despeses elegibles, mentre que les comunitats de regants aportaran la resta.

Cal destacar que a través de les actuacions previstes es pretén digitalitzar i automatitzar el reg amb la finalitat d'estalviar aigua, possibilitar l'ús d'aigües regenerades per a aconseguir més recursos disponibles i reduir costos energètics amb plantes solars fotovoltaiques.

En el transcurs de l'acte, el cap del Consell ha valorat l'aposta per la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència de l'agricultura valenciana per a garantir el seu futur. A més, ha destacat que la inversió de 103 milions d'euros que el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat amb fons Next Generation EU, preveu destinar a la modernització de regadius de la Comunitat Valenciana, complementarà l'esforç inversor que està fent la Generalitat a través de l'Estratègia Valenciana de Regadius.
 

 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon