Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La baixada general de l'atur es reflecteix també a Bétera amb un 15'5 % de disminució en 2021

La taxa d'atur registrat a la fi del 2021 és del 10'75%,, sent 1.318 les persones parades. 
No obstant això, després de la crisi del 2008 l'any 2015 va ser el de major desocupació, començant posteriorment una baixada continuada que va començar amb un 15,54% en 2015 i ha acabat en un 10'75% en 2021.

El quadre de la imatge indica en percentatges i números aquesta evolució (són dades obtingudes de la sèrie estadística oficial de la desocupació).
Com pot veure's, la baixada de l'atur només es va detindre en 2020 a conseqüència de la pandèmia. Malgrat la qual cosa les mesures anticrisi (amb injecció directa de subvencions de l'Estat) per a ajudes a Comunitats Autònomes i Ajuntaments que van donar com a conseqüència els Plans de Resilencia, així com els ERTO, van aconseguir frenar novament la desocupació i situar-lo en la situació mínima actual.

Per la seua part el govern local de Bétera, en una informació difosa en el seu web indica la situació actual i el destí de les diferents ajudes rebudes amb aquest objectiu.
  •  Una baixada que situa al municipi com una de les localitats, de Camp de Túria, on més ha descendit l'atur.
  •  L'últim mes de l'any tanca amb 631 noves contractacions, que suposen 284 contractes més que en el mateix període de l'any 2020.

 Les xifres globals de disminució de l'atur en tot l'Estat i a la Comunitat Valenciana han arribat naturalment a Bétera que rebaixa més d'un 15% el nombre d'aturats durant 2021.

Així ho informa el govern local de Bétera en una nota difosa.

El nombre de persones sense treball ha descendit a Bétera el mes de desembre de 2021, una baixada del 15,5% respecte al mateix mes de l'any anterior, que situa al municipi com una de les localitats del Camp de Túria on més notòria ha sigut aquesta tendència.

En concret, 243 persones han deixat d'estar aturades. La dada es tradueix en què al desembre de 2021 hi havia 1328 persones en situació de desocupació i al desembre de 2020, 1561 persones.

"Aquestes dades ens animen a continuar treballant en la mateixa línia. D'una banda, impulsant mesures per a reforçar el teixit empresarial a fi que mantinguen l'activitat i els llocs de treball. I d'altra banda, continuem posant en marxa polítiques actives d'ocupació que generen llocs de treball en el nostre municipi", ha explicat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

 El nombre de contractes es multiplica

L'últim mes de l'any tanca amb 631 nous contractes, que suposen 284 contractes més que en el mateix període de l'any 2020.

El sector serveis és el motor de creació d'ocupació a Bétera amb un total de 402 contractes, seguit del sector agrícola que concentra 153 contractacions donat l'arrelament i tradició del municipi per l'Agricultura. A continuació, i amb un nombre més reduït de contractes, li segueixen el sector de la construcció i el d'indústria.

 Demandants d'ocupació

Les ocupacions que concentren major volum d'aturats a Bétera és el del sector serveis amb un total de 978 persones. Seguits pels sectors de la indústria i construcció, amb un total de 137 i 136, respectivament. El sector menys demandat és el de l'agricultura amb un total de 32 aturats.

D'entre totes les edats, la franja d'edat de més de 44 anys és la que més pateix l'atur amb 766 persones, altres 451 persones d'entre 25 i 44 anys es troben en segon lloc i les restants, 101, tenen menys de 25 anys.

El govern municipal informa de l'aplicació de les subvencions que ha rebut amb la finalitat d'aplicar-les a disminuir la desocupació

Des de l'àrea d'Ocupació de l'Ajuntament de Bétera s'impulsen mesures per a reactivar l'activitat econòmica i mantindre els llocs de treball. En aquest sentit s'han posat en marxa, a la fi de 2021, el Pla Reactiva, complementari del Pla Resistir, i dotat de 800.000€ dirigit a empreses i autònoms no beneficiaris del Pla Resistir i que han vist minvats els seus ingressos a conseqüència de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

L'Ajuntament, a través de l'àrea d'Ocupació, ha gestionat un total de 136 sol·licituds que rebran una ajuda per import de 3.000€ per a mantindre l'activitat i els llocs de treball.

A més, i tal com subratlla la regidora d'Ocupació, Mónica Martín, "més enllà dels negocis locals i el teixit empresarial, des de l'àrea d'Ocupació, es contribueix a generar llocs de treball".

Així doncs, durant el mes de desembre de 2021 van ser contractats per l'Ajuntament de Bétera a través dels programes de foment d'ocupació, EMPUJU i ECOVID, un total de 33 persones.

D'altra banda, amb la posada en marxa del programa mixt de formació i ocupació Bétera IV, s'han contractat fins i tot total de 30 alumnes/as i 7 persones de l'equip directiu, docent i de suport. Mentre que el programa mixt ET FORMEM, que compta amb total de 20 alumnes i 7 persones de l'equip directiu, docent i de suport, té una duració de 18 mesos on l'alumnat té la possibilitat d'obtindre certificats de professionalitat de la branca agrària i d'administració i gestió, a més de la preparació per a l'obtenció del graduat de l'ESO i formació que millora les seues possibilitats d'inserció laboral futura.

Aquests programes venen a complementar una altra mesura municipal per a generar llocs d'ocupació amb recursos exclusivament municipals i que ha dut a terme la contractació de 28 operaris peons d'oficis múltiples i tres conserges durant 6 mesos a jornada completa.

D'aquesta manera des de l'àrea d'Ocupació, tant amb els seus propis recursos com en col·laboració amb el LABORA, "intentem posar en marxa polítiques actives d'ocupació que donen resposta, en la mesura que siga possible, als col·lectius vulnerables que hi ha en el municipi ateses les franges d'edat en les quals es concentren major nombre d'aturats i intentant impartir formació homologada que siga un reflex de les ocupacions més demandades a la comarca", ha afirmat Mónica Martín.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon