Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Joves d’Esquerra Unida PV emplacen el Govern espanyol a recuperar tots els béns immatriculats fraudulentament per l’Església

 Després que l’Església Catòlica espanyola admetera la immatriculació de manera incorrecta de 965 immobles entre 1998 i 2015, Joves d’Esquerra Unida del País Valencià han tret un comunicat criticant que “la modificació del Reglament Hipotecari del Partit Popular, ha permés fins i tot que l’Església venguera 122 vivendes i finques que no li pertanyien”. En conseqüència, “queda sobradament acreditat que aquesta organització religiosa s’ha quedat amb béns que no eren seus i s’ha enriquit amb ells”.

Les dades del Govern indiquen que van ser prop de 35.000 els béns que ha inscrit en el registre l’Església, no obstant això, altres entitats com Europa Laica o Recuperando, afirmen que, probablement, arriben fins les 100.000 immatriculacions. De fet, membres del Govern central han afirmat que “és segur que hi haurà més irregularitats que s’aniran coneixent durant els següents mesos”.

Segons les joventuts d’EUPV, “aquesta situació és una anomalia democràtica representativa del tracte de privilegi que l’Església Catòlica ha rebut i rep al nostre país. Cal recordar que el 1946, quan el dictador Franco va modificar la llei per a atorgar privilegis a aquesta organització a l’hora de registrar béns immobles, l’Estat espanyol era confessional, però des del 1978 ja no ho és, pel que és encara més greu que Aznar modificara la llei franquista per a donar-ne més facilitats, així com que el PSOE no s’haja decidit mai a actuar fins que hi ha hagut una força política com Unides Podem”.

Per altra banda, afirmen que aquesta actuació “va en la direcció correcta” però al mateix temps, “cal recordar que arriba tard i és insuficient, pel que és necessari que es continue avançant perquè no hi haja cap organització ni cap persona amb un tracte d’excepció al nostre país. Açò és un primer pas dels molts que cal realitzar, però en cap cas és una meta final ni tan sols una situació tolerable des del punt de vista democràtic”.

A més, des de Joves d’Esquerra Unida del País Valencià defensen que “caminar juntes permet arribar més lluny, pel qual emplacem el Govern espanyol, i més concretament al responsable de la relació amb l’Església, el ministre Félix Bolaños, a col·laborar amb les associacions per trobar una solució igualitària en el tracte que ens situe en un context de normalitat en relació als països del nostre entorn.”

Per últim, les Joves d’EUPV volen deixar clar que aquest primer pas “no és una conquesta del Govern, sinó una conquesta del poble, que ara tindrà 965 béns que havien estat furtats per part de l’Església Catòlica i que, a més, és insuficient que aquesta només retorne el 2,7% dels béns que han registrat, tenint en compte que només s’hagen apropiat de les que es contemplen oficialment. Per tant, la recuperació ha d’anar molt més enllà perquè tots els béns immatriculats d’una manera fraudulenta tornen als seus o les seues propietàries, així com que els de titularitat pública retornen a les administracions per a donar-li’ls un ús social”

La Mezquita un dels bens conflictius que encara manté ll'Església


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon