Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida València exigeix a l'Ajuntament recórrer el decret que nega a Benimàmet ser Entitat Local Menor

Així s'ha manifestat Esquerra Unida de València en una nota feta pública en conéixer que la Direcció General de l'Administració Local denegara la petició després de 13 anys d'haver-se sol·licitat per un important grup de signatures del barri que va encapçalar José Simón (d'EU)

Exigissen que l'Ajuntament de València, que és qui pot fer-ho, presente recurs judicial enfront de la resolució denegatòria de la Direcció General de l'Administració Local.

"Des d'Esquerra Unida de València exigim que l'Ajuntament procedisca amb totes les eines jurídiques necessàries per a defensar el dret de Benimàmet a constituir-se com a Entitat Local Menor perquè no és possible admetre que una errònia interpretació de la Direcció General d'Administració Local tanque la porta administrativa després dels anys que es porten tramitant aquest expedient i el suport social que existeix en tot el barri de Benimàmet".

Així també lamentem que hi haja hagut tantes dificultats de comunicació entre alguna de les Regidories Municipals i la Direcció General d'Administració Local, fins al punt d'haver hagut de personar-se el nostre representant en Benimàmet José Simón en diverses ocasions per a agilitar la tramitació i demanar que es donara compliment a les diferents peticions de documentació i aclariments sol·licitats des de la Generalitat a l'Ajuntament. "Finalment, va haver d'acudir Jose Simón davant el Síndic de Greuges perquè s'agilitara i es donara compliment a l'expedient".

L'organització d'esquerres també denuncia les maniobres dilatòries en el temps del PP a l'Ajuntament i la Generalitat.

"D'altra banda volem deixar constància de les maniobres dilatòries que des del principi va patir aquest expedient pel Partit Popular de les dues administracions, tant Ajuntament com Generalitat.

L'expedient va ser presentat davant l'Ajuntament de València el 15 de gener de 2008 amb un escrit de José Simón acompanyant les corresponents signatures i el suport de grups promotors de l'Entitat Local Menor. Expedient que va haver de ser tramitat per la llavors alcaldessa de València Rita Barberá (PP), sense que es conega cap resultat del mateix per més vegades que se li instava i preguntava. Trobant-nos finalment la modificació legal que va impulsar també el govern del PP (Montoro) pel qual es prohibia des de 2013 qualsevol Entitat Local Menor que no estiguera iniciada abans d'aqueix any.

Per eixa raó és clar que l'expedient va ser iniciat a instàncies del grup que encapçalava José Simón ja en el 2008, per tant abans del 2013, data en què es va aprovar per part del govern de Rajoy la llei que el prohibia"

EU demana més pressupost  i competències per al barri.

"Esquerra Unida finalment, vol demanar també al govern local que procedisca a ampliar el més possible la situació de competències de Benimàmet i el pressupost del qual disposa. Tot això mentre es resolen en els Tribunals els recursos que exigim es plantegen enfront de la inadmissible i equivocada decisió de la Direcció General d'Administració Local".Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon