Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Consellería de Sanitat ampliarà el Centre de Salut de Bétera i disposarà un nou Dispensari Auxiliar en la zona sud

  •  Aquesta és la voluntat que es desprén per part de la Conselleria de Sanitat després d'una reunió mantinguda aquest mateix matí amb l'Ajuntament després de les nombroses reivindicacions municipals.
Una volta s'ha enviat  la documentació pertinent perquè la Conselleria valorara les instal·lacions i espais, s'han reunit hui per a avançar en una solució òptima per als veïns i veïnes de Bétera que passa per l'ampliació de l'actual Centre de Salut i la construcció d'un nou Dispensari Mèdic Auxiliar en la zona sud de la localitat al costat del futur Centre Cívic.

L'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, el regidor de Sanitat, Carlos Abad i la regidora d'Urbanisme, Eva Martínez, s'han reunit hui amb el director general d'Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures Sanitàries, Jaime Peris i Pascual, per a tornar a manifestar la urgent i necessària construcció d'instal·lacions sanitàries en el municipi que donen un adequat i bon servei als veïns i veïnes de Bétera.

L'equip de govern ha tornat a posar sobre la taula la manca actual a Bétera d'un adequat servei mèdic assistencial, que s'ha vingut confirmant amb la pandèmia, i que suposa el malestar de veïns i veïnes per la falta d'atenció sanitària. El col·lapse de l'actual centre, la falta d'espai i la necessitat de personal i de recursos han derivat en una situació de malestar que es porta comunicant a la Conselleria des de fa anys i que ara ha mostrat la seua bona voluntat per revertir la situació i donar així una solució real a Bétera.

Una situació que l'Ajuntament ha intentat pal·liar fins al moment amb la cessió d'espais municipals per a la vacunació contra la covid-19, les donacions de sang o fins i tot per a la vacunació contra la grip. Esforços amb recursos municipals que, tal com afirma el regidor de Sanitat, Carlos Abad, "no són suficients".

"És la millor notícia amb la podríem iniciar aquest nou any. Els nostres veïns i veïnes es mereixen uns serveis sanitaris concordes amb les necessitats del nostre municipi que ha crescut molt i necessita amb urgència aquestes noves instal·lacions, recursos i personal", ha explicat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

L'ampliació de l'actual Centre de Salut i la nova construcció d'un Dispensari Auxiliar, ha indicat el regidor de Sanitat, "descongestionarà les instal·lacions existents que comptaran amb majors i nous espais per a l'atenció mèdica".

En aqueix sentit, la regidora d'Urbanisme, Eva Martínez, ha informat que "l'equip tècnic de l'àrea d'urbanisme està a l'espera que ara la Conselleria concrete les necessitats per a començar com més prompte millor amb la redacció dels projectes i que les obres s'inicien amb celeritat perquè els veïns i veïnes de Bétera compten amb unes instal·lacions en condicions". Així mateix, la regidora d'Urbanisme ha manifestat també que per a la construcció del Dispensari "s'iniciaran els tràmits per a obtindre una subvenció dins del Pla d'Infraestructures Sanitàries de la Conselleria de Sanitat".

Per part seua, l'Alcaldessa de Bétera ha comentat que "la nostra obstinació és que els nostres veïns i veïnes tinguen una gran qualitat de vida, que serveis tan bàsics com la sanitat siguen accessibles per a tots. Perquè aquest Equip de Govern aposta per la sanitat pública, de qualitat i per a tots" i ha finalitzat "en aquests temps de pandèmia hem vist que disposem d'un sistema sanitari únic i cal treballar per a mantindre'l i per oferir a la ciutadania el que mereix: salut i atenció"


.

 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon