Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana es dota de canons per a previndre els incendis forestals

L'Eliana es dota de canons per a previndre els incendis forestals

• L'Ajuntament ha presentat hui les 15 noves unitats en les quals ha invertit 18.000 euros.

L'Ajuntament de l'Eliana ha presentat aquest divendres la seua última actuació en matèria de prevenció d'incendis forestals. Es tracta de l'adquisició de 15 canons portàtils per a la zona d'interfície urbana-forestal d'Entrepins, l'objectiu de la qual és la humectació i hidratació de tot el perímetre vegetal que alentisca l'avanç d'un hipotètic foc, dotant d'un ampli marge de maniobra als equips de bombers i servint, arribat el cas, com a mitjà d'extinció en una emergència.

Totes les unitats compten amb un bagul de magatzematge, un trípode de muntatge senzill i un canó d'emissió d'aigua amb un abast variable d'entre 15 i 25 metres. Els 15 canons poden arribar a protegir fins a mig quilòmetre de perímetre amb tot just uns minuts de muntatge. La inversió del Consistori, que ha inclòs la formació de personal municipal per al seu ús, ha ascendit a un total de 18.000 euros.

L'alimentació d'aquests canons pot realitzar-se des de la xarxa de 14 hidrants contra incendis existent en la zona, però també des dels propis vehicles d'extinció dels bombers o amb grups de bombament autònoms alimentats des de basses o piscines. La planificació és que aquests canons siguen utilitzats en els períodes estivals pels serveis de Protecció Civil, Policia Local i brigades municipals.

Aquesta mesura se suma a altres actuacions destinades a millorar la protecció en matèria de foc com són l'actualització del Pla de Prevenció contra incendis, la redacció del Pla d'Autoprotecció d'Entrepins i la redacció del Pla d'Actuació municipal enfront del risc d'incendis forestals.

Tal com ha recordat l'alcalde, Salva Torrent, l'objectiu de l'Ajuntament és dotar-se de més i millors mitjans en la prevenció i protecció contra incendis. "A aquests instruments cal afegir l'ampliació de 10 noves boques contra incendis en els barrancs Mandor i Lluquet i en les pinedes de Doctor Moliner i Ramón Navarrete, a la qual hem destinat altres 15.000 euros", ha destacat.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon