Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'La xicalla canta i balla!': ZOO porta el seu projecte educatiu a la plaça de Benimaclet


   VALÈNCIA, 9 des.  -

   Els carrers del barri valencià de Benimaclet s'ompliran de xiquets i música el dissabte 18 de desembre per a celebrar la presentació de 'ZOO Il·lustrat', un projecte infantil i intergeneracional desenvolupat per la banda de Gandia amb l'educador i pedagog valencià Ricard Tàpera.

   Aquest projecte editorial, basat en les cançons del grup, ja compta amb una segona edició després d'esgotar-se la primera que es va posar a la venda el 17 de novembre.

   La jornada arrancarà a les onze del matí a la plaça de Benimaclet, on tindrà lloc l'acte de presentació oficial de la col·lecció amb la participació de Toni S. Panxo (cantant i líder de ZOO), l'educador Ricard Tàpera i part dels il·lustradors que han participat al projecte.

   Continuarà amb jocs i tallers pels carrers del barri amb la presència dels il·lustradors Helga Ambak, Carles Ubeefe i Joan Turu i dels xiquets del CEIP Pare Català amb el seu taller 'Repensem Benimaclet amb Tonucci'. Per a acabar hi haurà firma de llibres i un menjar popular.

   'ZOO Il·lustrat' consisteix en una col·lecció de cinc llibres que arrepleguen la trajectòria de la banda. Cada exemplar està dedicat a una de les seues cançons, interpretada i traslladada a la il·lustració per cinc artistes valencians: Carles Ubeefe, Gemma Moltó, Joan Turu, Helga Ambak i Paulapé.

   'Robot', 'La Mestra', 'Xafant Fang', 'Carrer de l'Amargor' i 'Deixa'm que caiga' es converteixen així en ferramentes per a explorar àrees com l'art, la llengua, les emocions, la comunicació o el coneixement de l'entorn, gràcies al material didàctic que acompanya les cançons.

   L'objectiu d'aquest projecte, dirigit inicialment a xiquets d'entre 6 i 12 anys, és servir de punt de trobada entre xiquets i grans, remarcant la importància del joc, l'educació emocional i la creativitat en el desenvolupament i l'aprenentatge. La col·lecció està disponible en la web de la banda i en algunes llibreries de la Comunitat Valenciana i de Barcelona.

   Amb aquesta innovadora iniciativa, ZOO pretén difuminar les línies que separen les disciplines artístiques, portant la seua música dels escenaris a les llibreries, dels discos al paper, i envoltant-se d'il·lustradors que converteixen en imatges les seues melodies i lletres.

   Els tiquets de la jornada es poden adquirir en Centre Social Terra de Benimaclet. Aquest esdeveniment d'entrada lliure compta amb la col·laboració de col·lectius i associacions veïnals com La repartidora, Centre Social Terra, La Flameta, Ecomaclet, AFA o La Figuera.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :