Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

'La xicalla canta i balla!': ZOO porta el seu projecte educatiu a la plaça de Benimaclet


   VALÈNCIA, 9 des.  -

   Els carrers del barri valencià de Benimaclet s'ompliran de xiquets i música el dissabte 18 de desembre per a celebrar la presentació de 'ZOO Il·lustrat', un projecte infantil i intergeneracional desenvolupat per la banda de Gandia amb l'educador i pedagog valencià Ricard Tàpera.

   Aquest projecte editorial, basat en les cançons del grup, ja compta amb una segona edició després d'esgotar-se la primera que es va posar a la venda el 17 de novembre.

   La jornada arrancarà a les onze del matí a la plaça de Benimaclet, on tindrà lloc l'acte de presentació oficial de la col·lecció amb la participació de Toni S. Panxo (cantant i líder de ZOO), l'educador Ricard Tàpera i part dels il·lustradors que han participat al projecte.

   Continuarà amb jocs i tallers pels carrers del barri amb la presència dels il·lustradors Helga Ambak, Carles Ubeefe i Joan Turu i dels xiquets del CEIP Pare Català amb el seu taller 'Repensem Benimaclet amb Tonucci'. Per a acabar hi haurà firma de llibres i un menjar popular.

   'ZOO Il·lustrat' consisteix en una col·lecció de cinc llibres que arrepleguen la trajectòria de la banda. Cada exemplar està dedicat a una de les seues cançons, interpretada i traslladada a la il·lustració per cinc artistes valencians: Carles Ubeefe, Gemma Moltó, Joan Turu, Helga Ambak i Paulapé.

   'Robot', 'La Mestra', 'Xafant Fang', 'Carrer de l'Amargor' i 'Deixa'm que caiga' es converteixen així en ferramentes per a explorar àrees com l'art, la llengua, les emocions, la comunicació o el coneixement de l'entorn, gràcies al material didàctic que acompanya les cançons.

   L'objectiu d'aquest projecte, dirigit inicialment a xiquets d'entre 6 i 12 anys, és servir de punt de trobada entre xiquets i grans, remarcant la importància del joc, l'educació emocional i la creativitat en el desenvolupament i l'aprenentatge. La col·lecció està disponible en la web de la banda i en algunes llibreries de la Comunitat Valenciana i de Barcelona.

   Amb aquesta innovadora iniciativa, ZOO pretén difuminar les línies que separen les disciplines artístiques, portant la seua música dels escenaris a les llibreries, dels discos al paper, i envoltant-se d'il·lustradors que converteixen en imatges les seues melodies i lletres.

   Els tiquets de la jornada es poden adquirir en Centre Social Terra de Benimaclet. Aquest esdeveniment d'entrada lliure compta amb la col·laboració de col·lectius i associacions veïnals com La repartidora, Centre Social Terra, La Flameta, Ecomaclet, AFA o La Figuera.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon