Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat posa en marxa la 2ª edició del bo viatge, que podrà sol·licitar-se des del pròxim dilluns, i vàlid fins a desembre 2022

 

- Es contemplen ajudes del 50% i fins a un màxim de 400 euros per a estades d'entre 2 i 4 nits i del 60% i fins a un màxim de 600 euros per a estades de 5 o més nits

- El president ha mantingut una reunió de la comissió de seguiment del programa, en la qual s'ha realitzat un balanç òptim de l'edició 2020-21, que ha beneficiat a unes 120.000 persones

- Les noves ajudes compten amb un pressupost de 15 milions d'euros, que se sumen als 17 milions de 2020-21

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, a partir del pròxim dilluns, 20 de desembre, s'inicia una nova edició del 'bo viatge Comunitat Valenciana', amb l'obertura del termini per a acollir-se a aquest programa, que podrà gaudir-se fins a desembre de 2022 i que incorpora la possibilitat de triar entre modalitats de viatge. En concret, tal com ha explicat el president, es contemplen ajudes del 50% i fins a un màxim de 400 euros per a estades d'entre 2 i 4 nits i del 60% i fins a un màxim de 600 euros per a estades de 5 o més nits.

Així ho ha assenyalat després de la reunió de la comissió de seguiment del programa 'Bono viatge Comunitat Valenciana', en la qual, al costat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha avaluat amb representants del sector els resultats de l'edició 2020-2021 i exposat les novetats de l'edició de 2022.

Les noves ajudes per trams, amb les quals s'espera ampliar el nombre de persones beneficiàries, compten amb un pressupost inicial de 15 milions d'euros, que se sumen als 17 milions de 2020-21, edició de la qual s'han beneficiat unes 120.000 persones, amb 40.000 reserves i 1.539 empreses turístiques adherides.

El president ha subratllat que l'avaluació de la marxa del programa, en la qual s'ha aconseguit agilitar l'abonament de les subvencions, "és, sens dubte, positiva", i suposa un "estímul" per a la recuperació del sector i la desestacionalització turística "que cal mantindre".

Puig ha incidit en què el sector turístic està afrontant la pandèmia amb una "fortalesa enorme" i amb "capacitat de resiliència", malgrat les dificultats també "enormes" que provoca la crisi sanitària. En aquest sentit, ha remarcat que el turisme en la Comunitat Valenciana és "segur" i ha animat a la ciutadania a participar en un programa que ajudarà no sols a la recuperació econòmica, sinó també a la recuperació emocional.

El responsable del Consell ha explicat que la nova edició contempla incentius interessants per a propiciar una demanda turística desestacionalitzada i que busca "sumar sinergies positives" en un sector clau per a l'economia de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha subratllat que la nova edició prevaldrà la modalitat de viatge de llarga estada per a propiciar desplaçaments que vagen més enllà del cap de setmana.

Característiques de la segona edició

Les persones interessades a sol·licitar el bo podran fer-lo des de les 10.00 hores del 20 de desembre de 2021 i durant tota la vigència de de el programa, que finalitza al desembre de 2022.

Podran ser beneficiàries les persones físiques majors d'edat que estiguen al corrent de les seues obligacions tributàries, que estiguen empadronades en un municipi de la Comunitat Valenciana, que sol·liciten la inscripció en el programa dins del període comprés per a això i que formalitzen la seua reserva de serveis turístics dins del termini de 10 dies naturals a partir de l'endemà al de la posada a la seua disposició d'un bo viatge.

Cada persona física únicament podrà ser beneficiària d'una única ajuda dins del període de vigència del programa, la qual cosa afavorirà que un major nombre de ciutadans i ciutadanes puguen accedir a la iniciativa.

Així mateix, la inscripció en el programa es realitzarà de forma exclusivament telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat, a través del procediment creat a aquest efecte. Per a això, s'han de realitzar dos tràmits. El primer d'ells és una sol·licitud de cita prèvia per a realitzar la inscripció (aquest pas no requereix signatura electrònica) i el segon consisteix en la realització de la inscripció, per al que sí que es requereix certificat i signatura electrònics.

Si el segon tràmit es realitza dins de l'interval de temps assignat, el sistema retrotraurà la data de realització de la inscripció al moment en què es va completar el primer tràmit.

Aquesta millora respecte a l'edició 2020-2021 permetrà gestionar amb major rapidesa i garanties el procés de participació de la ciutadania valenciana en el bo viatge 2022 i, amb això, l'emissió de bons des del primer moment, ja que es dóna l'avantatge a la persona inscrita de consultar directament el seu lloc en el torn d'espera, la qual cosa ofereix més garanties, més agilitat i més transparència per a persones usuàries i empreses turístiques adherides.

D'altra banda, l'adhesió d'allotjaments turístics i agències de viatge al programa 2022 també podrà realitzar-se des del 20 de desembre de 2021 i fins al terme final de la vigència del programa, al desembre del pròxim any.

En concret, els serveis turístics objecte d'ajudes es prestaran dins d'algun dels següents dos períodes: des del dia 17 de gener de 2022 fins al 31 de maig de 2022 i des del 19 de setembre de 2022 el 23 de desembre de 2022.

Les diputacions provincials podran participar a través dels seus pressupostos anuals o dels pressupostos dels organismes públics dependents d'elles. Les aportacions addicionals serà articulades mitjançant els corresponents convenis de col·laboració amb Turisme o amb acords d'adhesió.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon