Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

La Generalitat inclou en el Pla de Mobilitat Metropolitana la creació d'una nova estació de metro en el centre de Riba-roja

L'arribada del metro de manera soterrada al nucli urbà de la ciutat

L'Ajuntament de Riba-roja ha informat sobre les novetats que, a partir de l'1 de gener de 2022, aplicarà el nou “Pla de Mobilitat Metropolitana de València” (PMOME) respecte a tarifes, temps i mitjans de transport públic que beneficiaran a la localitat.

El Pla, presentat per la Generalitat Valenciana, contempla reforçar la xarxa pública amb diverses accions entre les quals destaquen per a Riba-roja la integració i simplificació tarifària, abaratiment dels preus; aparcabicis cobert; aparcament dissuasiu i arribada del metro, de manera soterrada, al nucli urbà de la ciutat.

Respecte a la primera, la integració contempla l'establiment de només dues zones tarifàries en comptes de les quatre actuals, és a dir, es passarà a ser zona AB. D'aquesta manera, amb el mateix bitllet es podrà viatjar amb metro, en l'EMT, en els autobusos grocs i en la línia de rodalia de Renfe, la gran novetat per als veïns de Riba-roja, ja que la parada de la Reva està inclosa.

En relació amb la reducció de preus, el bo 10 passa de costar 20,90€ a 12€, la qual cosa implica un abaratiment del 42,58% i la targeta mensual passa de costar de 68,7€ a 53€, és a dir, una baixada del 22,8%. Totes aquestes noves tarifes inclouen el transbord a un altre mitjà de transport. Però també es redueixen els temps, amb el que es passarà dels 30 minuts actuals a 24 com a freqüència de pas per a la parada de Riba-roja de la línia 9 i a 12 minuts per al baixador d'El Clot de la Línia 2.

D'altra banda, i per a fomentar la mobilitat sostenible, el Pla projecta construir un aparcabicis en l'estació principal del municipi i un aparcament dissuasiu en l'estació d'El Clot de Navarrete. Així mateix, proposa l'extensió de la línia de Riba-roja fins a la seua arribada al centre urbà del municipi, una reivindicació històrica de la localitat, que es troba actualment en estudi.

Una passarel·la per a les urbanitzacions de la zona nord

A aquestes millores cal afegir la construcció d'una passarel·la de ciclovianants que l'Ajuntament realitzarà i que creuarà el barranc de Mandor per a connectar totes les urbanitzacions de la zona nord de Riba-roja amb l'estació del Clot de Navarrete.

En aquest sentit, l'alcalde de la localitat, Robert Raga, ha manifestat que “estem molt satisfets perquè el PMOE és una gran notícia per a Riba-roja. Recull les principals reivindicacions que havíem realitzat a la Conselleria i fins i tot dona compliment a una històrica, que és l'arribada del metro al centre del poble. Les mesures d'aquest Pla, juntament amb la passarel·la que construirem, milloraran notablement la mobilitat dels nostres veïns i veïnes”.
Visió de l'actual estació

Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :