Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Banda Simfònica Municipal de València ofereix un concert en Llíria en homenatge a Mas Quiles

La Banda Simfònica Municipal de València va oferir el divendres un concert en homenatge a la figura del reconegut compositor i director edetà, Juan Vicente Mas Quiles, que va morir el mes d'octubre passat a l'edat de 100 anys. A l'acte van assistir l'alcalde Joanma Miguel, l'edil de Música Pedro Vicente i membres de la corporació municipal, les filles de l'homenatjat, així com representants de les entitats musicals del municipi.

El concert es va celebrar en el teatre de la Banda Primitiva, societat on va fer els seus primers passos en l'àmbit musical i que li va nomenar director honorari el 1956. La Banda Municipal de València, sota la batuta com a director convidat del brasiler Darío Sotelo, va interpretar un programa de cinc peces, que va obrir amb una transcripció de Mas Quiles de 'Les Hèbrides' de Mendelssohn, i va tancar amb el pasdoble 'De Oro y Plata', creat pel propi compositor llirià.

Esta emotiva jornada de reconeixement pòstum al compositor i director de la localitat va començar, prèviament al concert, amb la presentació pública de la placa commemorativa situada al jardí de Sant Francesc, que a partir d'ara passa a dir-se 'Parc del Mestre Juan Vicente Mas Quiles', com va acordar el ple de l'Ajuntament de Llíria en la seua última sessió.

La dedicatòria d'este espai públic se suma a altres reconeixements rebuts per Mas Quiles al municipi, com la Medalla de la Ciutat o el Premi Jaume I de la Vila de Llíria. Amb això, el Consistori ha volgut rendir-li novament este merescut tribut a la seua casa, perquè va ser un excepcional músic que forma part del patrimoni cultural de la localitat.

Juan Vicente Mas Quiles va construir una gran reputació internacional, la qual cosa li va permetre exercir com a director convidat en orquestres i bandes de l'Argentina, els Estats Units, Bèlgica, Països Baixos o França. La seua trajectòria com a compositor també va presentar una gran varietat de composicions musicals, com a obres per a banda, himnes, música coral i tres obres infantils.

A més, també va treballar realitzant adaptacions i transcripcions de peces de grans compositors com Bach, Beethoven o Mússorgski. Especialment coneguts són els seus arranjaments de la Suite Espanyola i de Carmina Burana, que formen part del repertori habitual de moltes bandes d'Europa.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon