Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Magnànim edita la poesia completa en un volum de 500 pàgines de l'escriptor veí de l'Eliana Antoni Ferrer

Després de Marc Granell, Jaume Pérez Montaner, Josep Piera i Teresa Pascual, arriba l’edició del poeta de l’Eliana

 La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació acaba de publicar Poesia completa 1979-2021 d’Antoni Ferrer, un autor sempre valorat per les diverses generacions poètiques i per la comunitat lectora. Després dels èxits editorials de Marc Granell (2017, quatre edicions), Jaume Pérez Montaner (2018, dues edicions), Josep Piera (2018, dues edicions) i Teresa Pascual (2020), arriba l’edició del poeta de l’Eliana Antoni Ferrer.

Aquesta edició comprén onze llibres —inclòs un inèdit recentment escrit i, dels seus inicis, un en castellà—, tres peces corals, dos poemes inèdits i un conjunt de trenta-dos poemes dispersos que per si mateix ja constitueixen un llibre ben singular, a més del pròleg de Sam Abrams en què valora i situa raonadament la trajectòria d’Antoni Ferrer com és característic d’aquest estudiós conspicu de la poesia valenciana i del conjunt de la poesia valenciano-catalana.

L’obra d’Antoni Ferrer és una esplèndida síntesi d’actualitat i tradició viva, constantment reactualitzable, en profund diàleg entre passat i present, des d’una humanitat insubornable i una ferma consciència moral lligada al bé i a la veritat. Amb aquesta reunió de les seues obres tenim davant nostre una nova oportunitat per a endinsar-nos en uns versos d’allò més enriquidors i reptadors que sempre convoquen a una lectura plena de descobertes. Com ha escrit al pròleg el poeta i crític estatunidenc Sam Abrams, “difícilment trobaríem tanta substància poètica en un volum de només 496 pàgines, un autèntic prodigi de concentració textual. Tanta vitalitat, humanitat, amorositat, alteritat, consciència moral, lucidesa, capacitat analítica i crítica, saviesa, transcendència, varietat, riquesa i mestratge artístic. A més, el nivell d’excel·lència artística es manté de cap a cap del volum”.

Qui és Antoni Ferrer 

Nasqué l’any 1943 a l’Alcúdia de Crespins (la Costera), i des de fa anys viu arrelat a l’Eliana (Camp de Túria). Estudià teologia i filosofia i treballà de professor de secundària fins la jubilació. Des del 1978 és membre del consell de redacció de la revista Saó. 

Diverses antologies recullen mostres de la seua poesia, entre les quals: Vida contemplativa. Homenatge a Vicent Andrés Estellés (València, 1992), Bengales en la fosca (Alzira, 1997), Poemes d'un segle. Poesia occidental del segle XX (La Pobla Llarga, 1999), Cants espirituals catalans (Barcelona, 2001), Ponts de paraules. Encontre de poetes a Alcoi. Homenatge a Joan Valls i Ovidi Montllor (Alcoi, 2008), For sale o 50 veus de la terra (La Pobla Llarga, 2010) i Mig segle de poesia catalana. Del Maig del 68 al 2018 (Barcelona, 2018).



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon