Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Voluntariat ciutadà a Llíria col.laborant en el control de l'expansió del cactus invasor

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Llíria continua impulsant noves mesures per a controlar l'expansió de la Cylindropuntia pallida (cactus invasor) en el terme municipal. Per això, en l'últim mes s'han desenvolupat dues jornades de voluntariat, centrades en la retirada de xicotets rebrots d'este exemplar amb una dimensió menor a 5 centímetres en diferents punts estratègics de la localitat.

La primera d'elles es va celebrar el dia 9 d'octubre, en la confluència dels carrers Mayans i Timoneda. Les persones participants, totes elles integrants de la comunitat musulmana de Llíria, van aconseguir retirar un total de 50 quilos de cactus. L'acció ajuda a assegurar la zona on al març de 2021 van intervindre diversos equips especialitzats, amb la col•laboració de les Brigades Natura 2000 de Conselleria.

La segona d'estes jornades es va dur a terme este passat dissabte, 6 de novembre, esta vegada a càrrec del Club d’Atletisme Edeta. En esta ocasió les zones intervingudes van ser la Costa Revesa i la senda de la Cova del Cavall, llocs que formen part del recorregut de l'III Trail de Llíria, que se celebrarà este pròxim diumenge. Es van retirar 120 quilos de l'espècie.

Estes jornades s'emmarquen dins del pla de foment del voluntariat associatiu i corporatiu i s'uneixen, així, a la ja realitzada el dia 22 d'octubre per voluntaris de Power Electronics, que van retirar exemplars de cactus invasor a l'entorn de Santa Bàrbara.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha afirmat que “estos programes de voluntariat es realitzen de forma totalment segura, amb els equips i eines adequades i sempre sota supervisió tècnica”. “Estes accions, fonamentals en l'estratègia de control de la Cylindropuntia pallida , ajuden a assegurar ràpidament les zones on l'Ajuntament ha realitzat campanyes de control de l'espècie invasora i, a més, són la millor manera de conscienciar a la ciutadania del problema que suposen estes espècies”.

Morató també ha volgut agrair “l'interés d'aquelles persones que han dedicat part del seu temps a mantindre el nostre medi natural en bon estat”. L'Àrea de Medi Ambient anima a associacions, clubs esportius, empreses i particulars a col•laborar en la preservació dels nostres entorns naturals.

Per això, les persones que desitgen col•laborar, ja siga sumant-se a estos programes de voluntariat o aportant qualsevol observació o apreciació, pots enviar un correu a mediambient@lliria.es o emplenar i difondre la següent enquesta.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon