Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja acull la jornada sobre Oportunitats i Iniciatives Estratègiques, amb la participació dels 17 ajuntaments de la comarca



. La Mancomunitat Camp de Túria va celebrar durant el matí d'ahir la jornada “La Petjada de Carboni, avanç cap al Pacte Verd Europeu” Oportunitats i Iniciatives Estratègiques a la comarca del Camp de Túria. Una jornada que s'ha dut a terme gràcies a la Conselleria de Presidència de la Generalitat Valenciana.

Treballs al voltant de la Mobilitat, l'Economia Circular, la Digitalització i àrees industrials, han marcat el projectes europeus a Camp de Túria

Una cita que va reunir alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels 17 ajuntaments que conformen l'ens supramunicipal. Personal tècnic de les administracions locals, de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, de la Diputació de València, de la universitat, instituts tecnològics, empreses referents a la comarca com Power Electronics, societat civil representada pels sindicats CCOO i UGT, així com l’Insitut d’Estudis Comarcals.

L'acte va ser inaugurat per la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, qui va assegurar que “tenim, des de hui mateix, l'oportunitat i el repte, al mateix temps, de construir una comarca amb objectius i línies estratègiques, pensada per a ser sostenible, productiva, inclusiva i verda. Som una comarca diversa i això ha de ser la nostra fortalesa”. La Delegació del Govern també va participar en la inauguració amb Carles Arqués.

La jornada va comptar amb la dinamització de José Luis Muñoz, professional amb ampli reconegut prestigi en la gestió de Fons Europeus, qui va explicar als presents en què consisteix el Pacte Verd Europeu i les oportunitats que ofereix Europa per a la comarca. A més, es va parlar de la petjada de carboni; va ser el tècnic del Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, Sera Huertas, l'encarregat de transmetre què és i com mesurar-lo per a reduir-lo.

Un matí de treball amb l'objectiu d'aconseguir idees i projectes capaços de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Camp de Túria. Per això, per a aprofundir en els temes es va treballar en grups sobre les quatre àrees que prèviament havien eixit identificades en els qüestionaris. Mobilitat, economia circular, digitalització i àrees industrials van centrar els eixos i sobre ells es va parlar i es van concretar idees i projectes.

Per a finalitzar la jornada, la directora del Departament de Promoció Econòmica i responsable de Projectes Europeus va desgranar les línies sobre les quals treballarà l'Oficina de Projectes Europeus Camp de Túria i com pot ajudar a desenvolupar idees que milloren la comarca.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga; i l'assessor de la Generalitat Valenciana, Bartolomé Nofuentes, van ser els encarregats de tancar la jornada que va comptar amb la participació de prop de 60 persones.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon