Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Per al 25N a l'Eliana, a més d'altres activitats, un vídeo de poemes de la cantant Rozalén amb l'alumnat de Secundària


La cantant Rozalén participa en un vídeo de poemes col·laboratiu amb l'alumnat de Secundària de la localitat.

L'Ajuntament de l'Eliana ha iniciat hui, amb la posada de la pancarta commemorativa, les activitats entorn del 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona i que suposa el retorn dels actes oficials als carrers del municipi després de l'aturada per la pandèmia del passat any. Des d'aquest dilluns i fins al diumenge 28 la façana de l'Ajuntament lluirà a més de color morat en record de les víctimes d'aquesta mena de violència.

Igualment, l'alumnat de 2n, 3r i 4t de l'ESO dels centres del municipi estan celebrant, del 17 al 24 de novembre, sessions de Escape Room titulades ‘La xarxa invisible’. En elles els i les participants han de desentranyar una història d'assetjament i violència en les xarxes socials. I és que aquests casos en xarxes no sempre són distingibles i l'anonimat dóna a molts ‘trolls’ sensació d'impunitat. Gràcies a aquesta activitat podran identificar i previndre l'assetjament i el maltractament de gènere a internet. 

Aquest dimecres, i de la mà de Teatreliana arribarà a l'Auditori Municipal ‘Feminólogos’, basada en l'obra ‘Vuit monòlegs’ de Franca Rame i Dario Fo. Un divertit muntatge que buscarà tant la participació com el compromís del públic i posarà de rellevància la necessitat de recuperar aquests textos, escrits en els anys 80 que amb humor, desimboltura, ironia i una mica de poesia situaran la realitat actual en la qual encara hi ha tant per fer. La cita serà a les 19.30 hores i les entrades amb invitació gratuïta es poden retirar ja a través d’Elientrada. 

El dijous 25 el mateix Auditori acollirà a l'alumnat d'Educació Secundària del municipi on, a més de rebre material de sensibilització a través del Punt Violeta, podran visionar un vídeo de poemes participatiu escrits per ells mateixos i que compta amb la participació de la cantant Rozalén, referent social en la lluita contra la violència. A continuació, tindrà lloc l'actuació de SUBIT, un espectacle d'improvisació. 

A partir de les 12 hores tindrà lloc una marxa cívica que caminarà fins a la plaça del País Valencià, on es guardarà un minut de silenci i es realitzarà la lectura institucional del manifest per part de l'alcalde, Salva Torrent. El matí conclourà amb una actuació musical que ha preparat alumnat voluntari de l'IES l'Eliana.

Els actes del 25N a l'Eliana culminaran a les 19 hores d'aqueix mateix dia, amb una concentració davant les portes de l'Ajuntament i la lectura del manifest per part de les associacions Lliures i Igualtat i Punt. 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon