Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana participa en la primera trobada nacional del Pacte de les Alcaldies

L'Ajuntament se suma, juntament amb altres 300 entitats públiques, a la cimera contra el canvi climàtic.

L'Ajuntament de l'Eliana ha participat aquest dijous, 11 de novembre, en la I Trobada del Pacte de les Alcaldies que ha reunit, a través de la Diputació de València, a 300 responsables locals de tota Espanya per a agilitar la resposta municipal davant l'emergència climàtica.

L'edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha sigut l'encarregada de signar el compromís d'adhesió del municipi amb la neutralitat climàtica fixada per la Unió Europea per a l'horitzó 2050. I és que les ciutats generen al voltant de tres quartes parts del consum mundial d'energia i el 70% de les emissions de diòxid de carboni. Els municipis tenen la responsabilitat d'actuar en relació al transport i al consum de l'energia i la seua implicació resulta imprescindible per a aconseguir objectius com la reducció de les emissions de CO₂, millorar l'eficiència energètica, utilitzar fonts d'energia renovable i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

L'acte, celebrat en el Palau de les Arts, ha servit també per a conéixer com rebre i gestionar oportunament els fons europeus en relació amb els plans municipals sobre el clima i l'energia, relacionats amb iniciatives d'estalvi energètic, la mobilitat sostenible, la gestió responsable de l'aigua i els residus, la conservació d'espais naturals o la prevenció d'incendis forestals.

Tal com ha recordat Díaz: “L'Ajuntament de l'Eliana està compromés amb el pacte verd europeu per a fer front a realitats alarmants com la pobresa energètica i complir els objectius d'accelerar la mobilitat sostenible o reduir la seua petjada de carboni”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon