Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona aprova un pressupost per a 2022 de 30 milions d'euros amb un terç d'ells per a inversions


La Pobla de Vallbona aprova un pressupost de 30.513.687 euros

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat un pressupost de 30.513.000 amb un de cada tres euros destinats a inversions. En 2022 seran 10 milions els que el govern del municipi destinarà a esta finalitat, un 419% més respecte de 2021. Part d’este import es finançarà amb un préstec de 3.200.000 euros que el consistori té intenció de sol·licitar i la resta de les inversions s’assumiran amb recursos propis, subvencions, quotes urbanístiques i venda de parcel·les.

Entre elles cal destacar la rehabilitació integral de la Casa Bernal, una de les joies patrimonials del poble, amb un cost previst d’1,5 milions d’euros; la piscina municipal d’estiu, amb 625 mil euros o la següent fase del Parc Municipal Benjamín March Civera, estimada en 417.500 euros. 

També cal ressenyar la construcció del Centre de Dia la Rascanya, valorat en 1.036.000 i la urbanització de diferents zones del municipi, entre elles el sector R-18, on es construirà el segon institut de la Pobla.

El municipi de Camp de Túria invertirà més de 9 milions en serveis públics com seguretat, vies públiques, recollida de residus, neteja viària, parcs i jardins per a millorar la qualitat de vida dels veïns.

A més, destinarà 4,3 milions a polítiques socials, un dels eixos més importants de les polítiques del govern al llarg de tota la legislatura. Este fet converteix el pressupost de 2022 en el més social de la història on, a més de l’augment de les ajudes socials, cal ressenyar l’aposta per les polítiques de majors, amb la construcció d’un centre de dia i la projecció d’una nova llar del jubilat que done solució a les mancances que presenta l’actual edifici.

L’Ajuntament dedicarà 7,7 milions en polítiques educatives, culturals, juvenils i de promoció de l’esport, a més d’apostar per la sostenibilitat i la recuperació d’espais degradats on crear biodiversitat, com l’entorn del Safareig.

El pressupost de 2022 és, a més, el primer que arreplega econòmicament una partida destinada a la política pública de vivenda que està posant en marxa el consistori.

La Pobla ha aprovat el seu pressupost per a l'any 2022 amb els vots a favor de Compromís, PSOE, CUPO i Contigo; l’abstenció de C’s i en contra de PP i Vox.

L'alcalde, Josep Vicent Garcia, s'ha mostrat molt satisfet amb l'aprovació del pressupost i ha afirmat que “el gran mèrit d’este pressupost és l’augment significatiu de les inversions aconseguit sense incrementar ni un cèntim la pressió fiscal als veïns i veïnes, mantenint el deute en xifres molt baixes, la qual cosa fa palesa l’eficient gestió dels recursos que s’està fent per part del govern”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon