Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat Camp de Túria 40 anys i 8 presidents, actes d'homenatge amb presència de Diputació, Generalitat, FVMP y FEMP

La Mancomunitat Camp de Túria va celebrar en el dia d'ahir l'acte d'homenatge pels seus quaranta anys de vida. L'ens supramunicipal ha organitzat un esdeveniment en defensa de les mancomunitats i de reconeixement dels presidents i presidentes que han ostentat aquest càrrec.

L'homenatge ha comptat amb la inauguració del president de la Diputació de València, Toni Gaspar. A més, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; la Federació Valenciana de Municipis i Províncies; la Diputació de València i la Generalitat Valenciana han participat en les dues taules de debat que han tingut lloc. Presidents/as d'altres mancomunitats de la província de València han conversat, dialogat i analitzat la situació real d'aquestes administracions i el seu avenir.

La primera de les taules que es va desenvolupar sota el títol de “La necessitat d'apostar per les mancomunitats” va estar moderada per la presidenta de l’Institut d’Estudis Comarcals de Camp de Túria, Xelo Tomás. Una taula en la qual va participar la directora de coordinació territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP); el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP); Vicente Gil; el director general d'Administració Local de la Generalitat Valenciana, Toni Such; la diputada de mancomunitats de la Diputació de València, Dolors Gimeno; i el vicepresident 3r de la Mancomunitat Camp de Túria, Xavier Jorge.

En la segona taula van dialogar sobre el present i el futur de les mancomunitats. Va estar moderada pel vicepresident de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa; i van intervenir el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez; la presidenta de la Mancomunitat de la Regió muntanyenca, Consuelo Alfonso; la presidenta de la Mancomunitat de La Safor, Assumpta Domínguez; la presidenta de la Mancomunitat de Horta Sud, Eva Sanz i el vicepresident 2n de la Mancomunitat de Camp de Túria, Josep Vicent Garcia.

La part més emotiva de la vesprada ha estat protagonitzada per les persones que en aquests quaranta anys de vida han presidit la Mancomunitat Camp de Túria. Els alcaldes/es de la comarca han lliurat als que van ser presidents/as de la Mancomunitat el detall.

El primer a rebre l'homenatge va ser Juan Antonio Toledo Gómez, primer president de l'ens supramunicipal durant els anys 1981-1983. L'actual alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, li va concedir el guardó. Després de dedicar unes paraules a les persones assistents, es va homenatjar a Vicente Cremades Alcàsser, qui va agafar el testimoni de Toledo fins a l'any 1987. Les seues filles van rebre l'homenatge que va ser lliurat per l'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío. Posteriorment, Vicente Tarazona Hervás, qui va ser president de la Mancomunitat des de 1987 fins a 1995 va pujar a l'escenari acompanyat de l'actual alcalde de l'Eliana, Salva Torrent.

Els fills de la primera presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Carmen Bellver Lis, van rebre el detall en nom de la seua mare. Fins al 2003 es va encarregar de dirigir l'ens supramunicipal. L'alcalde de Llíria, Joanma Miguel, li va lliurar el reconeixement. Manuel Izquierdo va ser el següent a pujar a l'escenari qui va ser president de la Mancomunitat Camp de Túria des del 2003 fins al 2007. El diputat provincial i alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, li va concedir el guardó. Després d'ell, Germán Cotanda va voler dirigir unes paraules als assistents. El que fóra el màxim responsable polític de l'ens supramunicipal des del 2007 fins al 2010 va rebre el detall de mans de l'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío.

Mari Carmen Contelles, que va arreplegar el testimoni de Cotanda fins al 2015, també va rebre el seu homenatge i va rebre el guardó de mans de l'alcalde de La Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia.

Finalment, la presidenta actual de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, va rebre l'homenatge de mans del director d'administració pública de la Generalitat Valenciana, Toni Such, qui també va ser l'encarregat de clausurar l'esdeveniment en nom del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

“A partir d'ara hem de ser ambiciosos i conjuminar esforços en benefici d'una comarca millor. Si som capaços d'oferir a la ciutadania projectes comarcals multiplicarem exponencialment el valor de cadascun dels municipis. Ja no ens valen els localismes, municipalismes ni egoismes. Hem d'obrir la nostra mirada i sumar, perquè sumant tots guanyem més”, ha explicat Celda.

La màxima responsable política de l'ens supramunicipal va indicar que “després de sis anys de creure en aquesta casa i d'apostar per desenvolupar projectes que beneficien al màxim nombre de persones de la comarca, crec que podem sentir-nos orgullosos del que hem construït. Gràcies al personal de la Mancomunitat, al departament de Secretaria i Intervenció, Serveis Socials, Sanitat i Salut Mental, Turisme, al Centre Ocupacional, a Mesures Judicials al mig Obert i al departament de Promoció Econòmica, Formació, Joventut i Esports”.

Un reconeixement que es va repetir en cadascuna de les intervencions que es van produir en la vesprada d'ahir. Un homenatge que va posar en relleu tant als màxims representants polítics de l'ens supramunicipal, com a les corporacions i al personal que desenvolupa la seua labor en benefici dels veïns i veïnes de Camp de Túria.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon