Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Confederació Sindical Independent, alerta de la deterioració de l'atenció sanitària en departament Arnau-Llíria per la fi dels contractes covid

El sindicat reclama la renovació dels 310 professionals en una àrea que arriba des de València fins al Racó d'Ademuz

El sindicat CSIF alerta de la greu deterioració en l'atenció sanitària a la població que provocarà la fi dels contractes de 310 professionals en el departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria. Per aqueix motiu ha reclamat a Gerència del citat departament “la necessitat de mantindre aquests cúmuls de tasques en tant es procedisca a la tramitació urgent de creació de places de caràcter estructural”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el pròxim 31 de desembre conclouen els contractes de personal de la sanitat valenciana de reforç covid que Conselleria de Sanitat va renovar el 31 de maig. L'Administració, segons el traslladat en reunions de Taula Sectorial, no ha pressupostat una altra renovació d'aquests professionals, la qual cosa produirà un minvament considerable d'unes plantilles ja de per si mateix en precari.

El sindicat, davant aquesta situació, ha advertit per escrit a Gerència del departament que “aquestes retallades en personal van a tensionar encara més les plantilles existents, compostes per professionals ja molt castigats pel sobreesforç realitzat al llarg de la pandèmia. Això tindrà la conseqüent repercussió negativa en la qualitat assistencial i l'atenció als pacients”.

CSIF, que avisa en aqueix mateix escrit del “lògic descontentament entre els professionals”, explica que el departament Arnau-Llíria és un dels més extensos de la Comunitat Valenciana, ja que abasta comarques com a l´Horta Nord, Camp de Túria, Els Serrans o el Racó d'Ademuz. Aquestes últimes zones, menys poblades, compten amb consultoris que poden perdre fins a la meitat de la seua escassa plantilla si Conselleria no renova aqueixos contractes.

La central sindical assenyala que la situació afecta en el departament als 310 professionals renovats al maig, entre els quals hi ha, per exemple i entre altres col·lectius damnificats, 48 infermers d'equip d'Atenció Primària, que atenen directament en centres de salut i consultoris i que participen en les campanyes de vacunació de la grip i la tercera dosi de reforç contra el covid. CSIF urgeix a renovar els 310 contractes.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon