Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Estudiants de l'IES de l'Eliana reben formació sobre l'addicció a videojocs

El taller, dirigit a alumnat de 3r de l'ESO, té com a objectiu la prevenció de conductes abusives.

L'Ajuntament de l’Eliana, en el marc del Programa Provincial de Drogodependències i altres trastorns addictius de la Diputació de València, està desenvolupant aquests dies el taller ‘El meu avatar i jo’. Una actuació dirigida a l'alumnat de 3r de l'ESO de l'IES l'Eliana amb l'objectiu de previndre conductes addictives relacionades amb l'ús excessiu i inadequat dels videojocs. 

El programa formatiu, que ha tingut lloc entre el 25 d'octubre i el 8 de novembre, s'ha desenvolupant a través del procediment de mentoria, pel qual tres grups de 20 alumnes reben dues sessions, les conclusions de les quals hauran de traslladar posteriorment als seus iguals. I és que els videojocs constitueixen una eina lúdica per a la població adolescent que, per les seues característiques estructurals i funcionals, poden afavorir un ús abusiu d'aquests. Aquesta situació pot conduir a un trastorn addictiu amb tota una simptomatologia associada que els propis joves han de conéixer i saber identificar.

Tal com ha explicat l'edil de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, aquest tipus d'actuació sorgeix de la necessitat de donar resposta a la creixent alarma social sobre el mal ús dels videojocs per part dels adolescents. “Una situació que requereix d'una formació tecnològica per a evitar un ús inadequat i les seues conseqüències”, ha afegit.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon