Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El premi María Moliner reconeix l'animació lectora de la Biblioteca de l'Eliana

El guardó, dotat amb més de 2.000 euros, arriba després de 23 anys i coincideix amb el 50 aniversari de l'entitat.

La Biblioteca Pública Municipal de l'Eliana ha obtingut un dels premis del concurs de projectes d'animació a la lectura María Moliner dirigit a municipis de menys de 50.000 habitants. El guardó, dotat amb 2.014 euros, es destinarà a l'adquisició de nou material bibliogràfic que, molt prompte, estarà a la disposició de la ciutadania.

El concurs, al qual s'han presentat un total de 527 projectes, està convocat pel Ministeri de Cultura i té com a objectiu premiar a aquelles biblioteques que duguen a terme un programa únic que, incloga les accions d'animació a la lectura, l'eficiència i labor bibliotecària, la integració social en la seua comunitat, així com programes per a fomentar l'ús de les noves tecnologies. De tots ells han sigut seleccionats 370 projectes, inclòs el de ‘50 anys de Biblioteca Municipal i molts més’ de l'Eliana, i 10 d'ells han obtingut el premi especial de 10.000 euros. 

D'aquesta manera, les activitats de foment lector realitzades entre l'1 de gener i el 30 de juny i que han permés optar a la convocatòria han sigut, entre altres, el Club de Lectura Juvenil, el d'adults, els contacontes o les visites escolars en les quals les i els més menuts han pogut conéixer la figura de María Moliner, el seu Diccionari i el seu pla de biblioteques, en el 40 aniversari de la seua defunció.

La Biblioteca està d'enhorabona en el 50 aniversari de la seua creació en aconseguir de nou aquest reconeixement que no obtenia des de l'any 1998 pel seu projecte de Bebeteca.

El regidor de Biblioteca, Jorge Pérez Comeche, ha celebrat la notícia i ha recordat que es tracta d'un reconeixement a la labor de l'equip de la Biblioteca i dels seus usuaris i usuàries, que han respost a les activitats programades malgrat les complicacions per les restriccions de la pandèmia. “El pròxim repte serà aconseguir el premi especial del María Moliner i mantindre projectes d'interés per a la ciutadania”, ha afirmat.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon